Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Διήμερη επίσκεψη Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

 

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διήμερη επίσκεψη Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή επισκέφτηκε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο των επαφών του με τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειας και των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις.

Την Κυριακή ο κ. Παπαδημητρίου αρχικά συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη στο Δημαρχείο. Τόσο ο κ. Πέτροβιτς, όσο και ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσαν και συζήτησαν με τον Υπουργό τα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό, αλλά και περιφερειακό επίπεδο, όπως το παρεμπόριο, την ανάγκη για επιδότηση του κόστους εργασίας τη στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.  Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε του συνομιλητές του για την νέα αναπτυξιακή στρατηγική και το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η Κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Έβρου και αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστο Δούκα.

Τη Δευτέρα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφτηκε την Βιομηχανική Ζώνη της Κομοτηνής. Στην εταιρεία Alfa Beta Roto που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας ο κ. Παπαδημητρίου ξεναγήθηκε στις παραγωγικές εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την πορεία της εταιρείας μέσα στα 50 χρόνια λειτουργίας της, αλλά και για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 30.000.000€, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην αγορά εύκαμπτων υλικών στην Ευρώπη. Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε για την δυνατότητα που δίνουν τα διαφορετικά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία που παρέχει το Υπουργείο Οικονομίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής της DIAXON Πλαστικά Υλικά Συσκευασίας και ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την παραγωγή του BOPP φιλμ αλλά και για τις χρήσεις του στις αυτοκόλλητες ταινίες, στην συσκευασία τροφίμων, στην πλαστικοποίηση κλπ., όπως και για τις προοπτικές του προϊόντος που συνεχώς διευρύνονται. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα διάφορα προγράμματα που δημιουργούνται στο Υπουργείο και ειδικότερα στο κλάδο της μεταποίησης.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στα γραφεία της Περιφέρειας, ενώ είχε και επαφές με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

Στις Σάπες Ροδόπης ο κ. Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δημήτρης Ρίζος επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία φαρμακευτικών ειδών. Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στην υπερσύγχρονη μονάδα που λειτουργεί στις Σάπες από το 2010 και ενημερώθηκε για τον επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας Pharmathen ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε η εργοστασιακή μονάδα των Σαπών να ενισχύσει παραγωγή της με στόχο την μεγαλύτερη ανάπτυξη και διείσδυση στη διεθνή αγορά φαρμάκου. Ο κ. Παπαδημητρίου με τη σειρά του, αναφέρθηκε στις κλινικές μελέτες στις οποίες θα μπορούσε να επενδύσει η εταιρεία, ενώ μίλησε και για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου για την ανάπτυξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα για τις δυνατότητες που παρέχονται στις επιχειρήσεις για στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς φορείς.

Το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσία των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Έβρου, κ. Δημήτρη Ρίζου, κα Αναστασίας Γκαρά, και κ. Γιώργου Καΐσα, εγκαινίασε στην Αλεξανδρούπολη το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών όπου επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι πολίτες – οφειλέτες για τα δικαιώματά τους αλλά και για το τι μπορούν να κάνουν.
Στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νομού Έβρου ο κ. Παπαδημητρίου μίλησε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού και ενημερώθηκε για την πορεία του Συνεταιρισμού και για το σχεδιασμό για περαιτέρω ανάπτυξη με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Παπαδημητρίου ολοκληρώθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου με τη συνάντηση του Υπουργού με τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Ραδιόγλου, αλλά και με επιχειρηματίες του νομού.


Από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο