Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 12,52 δις ευρώ οι ανεπίδεκτες είσπραξης ληξιπρόθεσμες οφειλέςΜε έγγραφο που κατατέθηκε στην βουλή στο πλαίσιο απάντησης σε ερώτηση βουλευτή, η ΑΑΔΕ επισήμανε τα εξής :

Με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ν.Δ. 356/1974, όπως ισχύει, προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς καί συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους, ως ανεπίδεκτων είσπραξης.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης για τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών (M.I.S.) για την 1/12/2017, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καταχωρισμένο στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης ανέρχεται σε 99,79 δις ευρώ και το μέρος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου που έχει χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτο είσπραξης ανέρχεται σε 12,52 δις ευρώ.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τίθενται κατ' έτος ποσοτικοί στόχοι για την είσπραξη έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης και για τον χαρακτηρισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης ως ανεπίδεκτων είσπραξης.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο