Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αικ. Παπανάτσιου: «Δεν σχεδιάζεται καμία εξίσωση μεταξύ του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης και ειδικού φόρου της βενζίνης»


Η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή απάντησε σχετικά με την πιθανότητα εξίσωσης του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης με τον ΕΦΚ της βενζίνης.

Αναλυτικά:

«Κατά καιρούς, ιδιαίτερα σε περιόδους που η Κυβέρνηση, κάτω και από ιδιαίτερα δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, προχωρεί σε υιοθέτηση και εφαρμογή ευμενών μέτρων (βλέπε κοινωνικό μέρισμα, επιπλέον παροχή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στην Α' κλιματική ζώνη, παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα κ.λ.π.) κάποιοι θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να διασπείρουν παντελώς ψευδείς ειδήσεις, για να δημιουργήσουν για μία ακόμα φορά αρνητικές εντυπώσεις.

Έτσι, λοιπόν, με ειλικρινή έκπληξη πληροφορηθήκαμε από μέσα ενημέρωσης ότι «το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με αυτόν της βενζίνης» Μετά από τα πρώτα αυτά δημοσιεύματα, ακολούθησε σωρεία άλλων αντίστοιχων πηχυαίων τίτλων, καθώς και αντίστοιχες δηλώσεις διαφόρων παραγόντων, με προφανή στόχο και αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα ιδιαίτερης ανησυχίας στην αγορά και να δεχόμαστε καταιγισμό παραπόνων από ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς.

Κατόπιν, λοιπόν, των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι δεν σχεδιάζεται καμία εξίσωση μεταξύ του ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης και ειδικού φόρου της βενζίνης. Οι υπηρεσίες μας αλλά και οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. δηλώνουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα και το ίδιο ισχύει και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.»


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΦΚ βενζίνη πετρέλαιο κίνησης εξίσωση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο