Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΕΕΛΦΟΚ: Λήγει η προθεσμία ένταξης των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ
Καρδίτσα 29 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ

Στις 30 Ιανουαρίου 2018 λήγει η ημερομηνία εμπρόθεσμης ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, για τους αγρότες που την προηγούμενη χρονιά έχουν υπερβεί τα κριτήρια της ΠΟΛ.1201/2016.

Πιο συγκεκριμένα:

Έχουν υποχρέωση από 01.01.18 να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (τήρηση βιβλίων, υποβολή ΦΠΑ κάθε 3μηνο), όλοι όσοι το 2017:

α) Πούλησαν προϊόντα παραγωγής τους άνω των 15.000,00€.

β) Εισέπραξαν επιδοτήσεις άνω των 5.000,00€.

 

Συμπερασματικά:

Όσοι εισέπραξαν επιδοτήσεις εντός του 2017 πάνω από 5.000,00€ (όποιο έτος κι αν αφορούν), θα πρέπει να απευθυνθούν στο λογιστή τους και να τον ενημερώσουν, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες και να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Επίσης, Την ίδια υποχρέωση έχουν όσοι το 2017 πούλησαν προϊόντα παραγωγής τους πάνω από 15.000,00€.

Επίσης, την ίδια υποχρέωση έχουν όσοι το 2017, πούλησαν  μεν προϊόντα κάτω από 15.000,00€, αλλά έβαλαν και εργόσημα και αθροιστικά αυτά τα δύο υπερβαίνον τις 15.000,00€.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ευθύνη της ενημέρωσης βαρύνει τον παραγωγό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία προς το λογιστή «δεν με ενημέρωσες», διότι κανείς από τους λογιστές δεν μπορεί να γνωρίζει τι ποσά επιδοτήσεων εισέπραξε ή τι πωλήσεις έκανε ο καθένας. 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Δεν μας ενδιαφέρει καν, τι λέει ο κάθε «παντογνώστης» αγνώστων λοιπών στοιχείων στα καφενεία και στις ρούγες περί φορολογικών (και όχι μόνο) θεμάτων. Στα λόγια όλοι είναι οι καλύτεροι. Όταν θα έρθει η ώρα όμως, αυτοί που θα την πατήσετε θα είστε εσείς, οι επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα  που εμπιστευθήκατε τον κάθε τυχόντα ξερόλα.

Αποφεύγετε την παραπληροφόρηση από τον οποιονδήποτε άσχετο. Οι μόνοι αρμόδιοι για φορολογικά θέματα είναι οι λογιστές σας. Εκεί είστε υποχρεωμένοι να απευθυνθείτε, για να έχετε το δικαίωμα μετά να ζητήσετε και τις αντίστοιχες ευθύνες.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                  Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος            Κώστας Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας           Κώστας Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας                    Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος                    Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Σημείωση:


Δείτε επίσης : Κριτήρια ένταξης των παραγωγών στο κανονικό καθεστώς των αγροτών

και Η επιδότηση νέων αγροτών ως κριτήριο ένταξης στο κανονικό καθεστώς αγροτών
Ετικέτες για αναζήτηση αγρότες κανονικό καθεστώς


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο