Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας σε οχήματα αντίκες

5 Φεβρουάριου 2018 Σχόλια
Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας σε οχήματα αντίκες
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Η Α.Α.Δ.Ε. απάντησε σε ερώτημα βουλευτή σχετικά με τα τέλη σε οχήματα αντίκες με δύο έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή. Στο πρώτο έγγραφο, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, όσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τηρεί στη Βάση Δεδομένων της στοιχεία μόνο για τα οχήματα που η άδεια κυκλοφορίας τους εκδίδεται από το Υπ. Μεταφορών και για τα οποία δεν περιλαμβάνεται η πληροφορία περί χαρακτηρισμού του οχήματος ως αντίκα."

Η Δ/νση Τελών και Ειδικών Φορολογιών αναφορικά με το ίδιο θέμα αναφέρει τα ακόλουθα:

Απαντώντας στο ως άνω σχετικό σημείωμά σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 2367/1953 (82 Α') όπως ισχύει, ουδέν όχημα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στη Χώρα παρά μόνο εφόσον έχει ταξινομηθεί στη Χώρα κι έχει εφοδιασθεί με άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας.
2. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ίδιου ως άνω νόμου, κάθε όχημα το οποίο κυκλοφορεί στη Χώρα υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
3. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας (εκπίπτουν των τελών κυκλοφορίας), σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 22 του ν.2367/1953, όπως ισχύει, είναι όταν τεθεί ένα όχημα σε ακινησία παραδίδοντας ταυτόχρονα, εμπρόθεσμα, τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες) στην αρμόδια αρχή.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης