Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΥΕ: Μικρή πτώση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο

Στις τιμές στα καύσιμα και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει το τελευταίο τρίμηνο.

ΕΣΥΕ: Μικρή πτώση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο

Στις τιμές στα καύσιμα και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει το τελευταίο τρίμηνο.

Στις μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει τον Μάιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ανήλθε στο 4,8% σε ετήσια βάση έναντι 4,9% του Ιουλίου. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ο πληθωρισμός να κινηθεί στο 4,8% χάρη στη μείωση των τιμών ενέργειας.

"Η μείωση κατά 4% στην τιμή της βενζίνης τον Αυγουστο με επίπτωση 0,19% στον δείκτη ήταν ο βασικός λόγος που συνετέλεσε στη μείωση του δείκτη καταναλωτή" σχολίασε ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ, Μαν. Κοντοπυράκης και πρόσθεσε ότι το 8μηνο του 2008 ο γενικός δείκτης σε μέσα επίπεδα είναι 4,56% έναντι 2,59% την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Η ΕΣΥΕ επίσης εκτιμά ότι με τα σημερινά δεδομένα, κυρίως όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο αναμένεται να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο.

Πηγή Ημερησία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο