Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δ. Παπαδημητρίου: «Καμία πρώτη κατοικία δεν έχει έρθει σε πλειστηριασμό»Σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γεωργίου - Δημητρίου Καρρά με θέμα: «Έλλειψη προστασίας της πρώτης κατοικίας των φυσικών προσώπων οφειλετών, εμπόρων και επιχειρηματιών που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών» απάντησε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτριος Παπαδημητρίου.

Ο κος Παπαδημητρίου ανέφερε ότι κάθε ανοικτή επιχείρηση που δεν φοροδιαφεύγει, πληροί πρακτικά, το κριτήριο της μίας θετικής χρήσης στην τελευταία τριετία. Τα κριτήρια της ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 31/12/2016 άνω των 20.000 ευρώ συνολικά, διασφαλίζουν ότι όποιος έχει πραγματικά ανάγκη τον εξωδικαστικό μηχανισμό μπορεί να υποβάλλει αίτηση.

Ο κος Υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μετά από άτυπη συνεννόηση που υπάρχει με τις τράπεζες και ότι ο νόμος «Κατσέλη/Σταθάκη» προστατεύει την Α' κατοικία.

Δείτε το σχετικό video:Ετικέτες για αναζήτηση πλειστηριασμοί Παπαδημητρίου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο