Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ σχετικά με την πληρωμή επιδόματος Ανεργίας ξενοδοχοϋπαλλήλων ΡόδουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 25/1/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προβλήματα εξυπηρέτησης των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων στην πόλη της Ρόδου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διευκρινίζουμε τα εξής:

Οι άνεργοι του κλάδου ξενοδοχοϋπαλλήλων, δυνητικά δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη νήσο Ρόδο ανέρχονται στους 13.337.

Εξ αυτών όσοι είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2017, έλαβαν την προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Όσοι κατέθεσαν πλήρη δικαιολογητικά μετά τις 13 Νοεμβρίου και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2017 θα έχουν λάβει το επίδομα ανεργίας το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018. Ένας μικρός αριθμός ανέργων που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους στο τέλος Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα ανεργίας εντός του Φεβρουαρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε ασφαλισμένο αιτούντα επιδότησης, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εξετάζουν -με σειρά προτεραιότητας που ακολουθεί την σειρά υποβολής των αιτήσεων- την αίτηση και τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εκδίδουν «Απόφαση Υπαγωγής» στην τακτική επιδότηση. Σημειώνεται ότι ήδη από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ διαπιστώθηκε ότι περίπου το 4% από το σύνολο των ασφαλισμένων που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις δεν ήταν δικαιούχοι τακτικής επιδότησης (συνέτρεχαν λόγοι απόρριψης των αιτήσεων).

Με δεδομένο ότι σε περιοχές με συγκριτικά αυξημένο αριθμό απασχολούμενων σε τουριστικά και άλλα επαγγέλματα και επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά σημειώνεται αντίστοιχα εποχικά αυξημένη προσέλευση για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και για υποβολή αιτήσεων επιδότησης, ο Οργανισμός και φέτος όπως και κάθε χρόνο ενίσχυσε με την αποστολή ενός υπαλλήλου τις υπηρεσίες της Ρόδου, ενώ παράλληλα απέστειλε μεγάλο όγκο αιτήσεων, σε άλλες Υπηρεσίες της χώρας προς έκδοση των σχετικών αποφάσεων (ΚΠΑ Βορείου Ελλάδος). Μέχρι στιγμής έχει διεκπεραιωθεί η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων, περίπου 10.000, και απομένει ένα μικρός αριθμός επιδομάτων που θα καταβληθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου.

Ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο προσπαθεί να διεκπεραιώσει – σε μικρό χρονικό διάστημα – ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων δικαιούχων που απασχολούνται αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές, τουριστικές ή επισιτιστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται στο σύνολο τους μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας υπερβολικό φόρτο εργασίας στις Υπηρεσίες του.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, ο ΟΑΕΔ έχει αποφασίσει να δέχεται – κατ΄ εξαίρεση – στις τουριστικές περιοχές τις αιτήσεις σταδιακά – οποιαδήποτε ημέρα - εντός της προβλεπόμενης 60ημερης προθεσμίας, αρχής γενομένης από την έβδομη ημέρα από την λύση της εργασιακής σχέσης του δικαιούχου. Παράλληλα, το επίδομα καταβάλλεται ωσάν η αίτηση να έχει υποβληθεί την έβδομη ημέρα από την λύση της εργασιακής σχέσης του δικαιούχου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η προσέλευση και ο συνωστισμό όλων των δικαιούχων στις υπηρεσίες του Οργανισμού από τις πρώτες ημέρες ολοκλήρωσης της τουριστικής περιόδου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο