Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αικ. Παπανάτσιου: Τέλος Μαρτίου οι αντικειμενικές - Μετά τον Απρίλιο οι δηλώσεις - Καμία αλλαγή στις δόσεις φόρου και ΕΝΦΙΑΣτην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου για τις αντικειμενικές αξίες και τους πλειστηριασμούς. Η υφυπουργός επισήμανε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαρτίου.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς η κα Παπανάτσιου σημείωσε ότι, «το ακίνητο δεν είναι χρήσιμο στο Δημόσιο. Δεν ενδιαφέρει το υπ. Οικονομικών να πάρει το ακίνητο πολίτη. Υπάρχει διοικητική απόφαση η οποία δίνει οδηγίες στους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. που αναφέρει ότι δεν θα προχωρούν στην κατάσχεση την πρώτης και μοναδικής κατοικίας». «Πλειστηριασμούς θέλουμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε τον στρατηγικό κακοπληρωτή να τον αφήσουμε» ανέφερε η υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι, στο υπ.Οικονομικών έχουν το τρόπο να δουν αν ο πολίτης που έχει οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, έχει καταθέσεις και ακίνητα ή και όποια άλλη περιουσία η οποία θα εμφανισθεί με τα στοιχεία που θα έρθουν από την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με βάση τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα με τα άλλα κράτη.

Επίσης τόνισε ότι, «Η φήμη για την εξίσωση του Ε.Φ.Κ. της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης δεν ισχύει».

Αναφορικά με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος η κα Παπανάτσιου σημείωσε ότι και φέτος η εφαρμογή θα ανοίξει κανονικά από τον Απρίλη, όπως κάθε χρόνο. Πρόσθεσε επίσης ότι για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Σχετικά με τους ελέγχους και τη φοροδιαφυγή η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι σύντομα θα έρθει νομική κάλυψη στους ελεγκτές με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε το σχετικό video:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο