Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Η Ρουμανία θα εφαρμόσει πρόγραμμα split payment για την είσπραξη του ΦΠΑΗ Ρουμανία θα εφαρμόσει ένα περιορισμένο καθεστώς διαχωρισμού εισπράξεων σχετικά με το ΦΠΑ από την 1η Μαρτίου 2018, προκειμένου να μειώσει τις απώλειες στην είσπραξη του ΦΠΑ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, οι Ρουμάνοι φορολογούμενοι πρέπει να κατέχουν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την είσπραξη του ΦΠΑ και την αποστολή εμβασμάτων προς την φορολογική διοίκηση.

Το σύστημα διαχωρισμού της είσπραξης του ΦΠΑ θα αφορά για την ώρα τις τελωνειακές πληρωμές οποιασδήποτε φορολογητέας παράδοσης σε ειδικό Τραπεζικό λογαριασμό των εταρειών. Ο λογαριασμός αυτός θα ελέγχεται και θα παρακολουθείται από την φορολογική διοίκηση.

Υπενθυμίζεται  ότι η Ρουμανία παρουσιάζει το μεγαλύτερο χάσμα στην είσπραξη ΦΠΑ αναλογικά με το ΑΕΠ της, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο