Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές χωρίς τέλος στο φορολογικό

Αντιφάσεις και προχειρότητα καταδεικνύουν οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομίας σε σχέση με τη φορολόγηση των εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ετσι, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα εξαιρεθούν από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

Αλλαγές χωρίς τέλος στο φορολογικό

Αφορολόγητο για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.500 ευρώ με δελτίο

Αντιφάσεις και προχειρότητα καταδεικνύουν οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομίας σε σχέση με τη φορολόγηση των εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ετσι, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα εξαιρεθούν από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, χθες διευκρίνισε ότι η εξαίρεση θα ισχύει μόνο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ ή 875 ευρώ τον μήνα. Αυτό οδηγεί σε μεγάλη φορολογική επιβάρυνση όσους ξεπερνούν αυτό το όριο. Δηλαδή, εάν κάποιος εργάζεται σε έναν εργοδότη, έχει ουσιαστικά εξαρτημένη σχέση εργασίας, αμείβεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχει εισόδημα 10.501 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.050,1 ευρώ.

Την έντονη αντίθεσή του με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγηση των μερισμάτων εκφράζει με υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο