Ειδήσεις Επισημάνσεις

Ε9: Διορθώσεις του εξ αιτίας καιρικών ή φυσικών φαινομένων ή άλλων αιτιώνΟρέστης Σεϊμένης - Αλεξάνδρα Γεράγγελου

Α. ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ 28-2-2018

Παρατάθηκε μέχρι και την 28.02.2018 η προθεσμία για υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) για ακίνητα που βρίσκονται:

- στη Δημοτική Ενότητα Μεγάρων του Δήμου Μεγάρων,
- στη Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων,
- στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας και
- στη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

και έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15.11.2017, προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση των ακινήτων αυτών μετά τις καταστροφές.

Ν.3427/2005 άρθρο 23         
ΠΟΛ.1216/22.12.2017

Β. ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  (Εξ αιτίας δικαστικών αποφάσεων κ.λ.π.)

Για τη χορήγηση απαλλαγής ή έκπτωσης από το φόρο σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (δικαστική απόφαση κ.ά.) , η οποία δεν αναφέρεται στο υπόδειγμα 1, υποβάλλεται παρακάτω υπόδειγμα 1Α, το οποίο επέχει θέση δήλωσης, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.ΠΟΛ.1163/23.7.2015 άρθρο 2 παρ.1 τελευταίο εδάφιο
ΠΟΛ.1200/2017

Γ. ΑΠΑΛΛΑΓΗ EN.Φ.I.A. ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ: Ειδικά για τη χορήγηση απαλλαγής σεισμόπληκτων ακινήτων απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, από την οποία να προκύπτει ότι το κτίσμα έχει υποστεί τις σχετικές ζημίες.

(Δεν θα πρέπει να αμελούν να προχωρούν στις παραπάνω διαδικασίες (αλλά και στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και στην ΔΕΗ εάν έχουν καταστραφεί τα ακίνητά τους) όσοι ιδιοκτήτες έχουν υποστεί ζημίες στα ακίνητά τους από πλημμύρες ή σεισμούς κλπ. Η παράλειψη αυτή πιθανόν να τους κοστίσει, αφού δεν θα μπορέσουν διαφορετικά  να γλυτώσουν τις επιβαρύνσεις από ΕΝΦΙΑ, Τέλη καθαριότητος και φωτισμού, ΤΑΠ  κ.ά.)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο