Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Στο 6% από 4% η επιδότηση επιτοκίου για δάνεια ΤΕΜΠΜΕ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ από 4% σε 6% η επιδότηση επιτοκίου που παρέχεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για δάνεια εγγυημένα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.), ενώ παρατείνεται και ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για σύναψη δανειακών συμβάσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων μέσω του Ταμείου.

Στο 6% από 4% η επιδότηση επιτοκίου για δάνεια ΤΕΜΠΜΕ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ από 4% σε 6% η επιδότηση επιτοκίου που παρέχεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για δάνεια εγγυημένα από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.), ενώ παρατείνεται και ο χρόνος υποβολής αιτήσεων για σύναψη δανειακών συμβάσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων μέσω του Ταμείου.

Oπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, υπεγράφη και δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

• Η επιδότηση του κόστους των εγγυημένων από το ΤΕΜΠΜΕ δανείων αυξάνεται σε 6 μονάδες, αντί των 4 μονάδων που ίσχυε. Η νέα επιδότηση θα ισχύσει για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων που υποβάλλονται από τις Τράπεζες στο ΤΕΜΠΜΕ, από 1 Σεπτεμβρίου 2008 έως την 30η Νοεμβρίου 2008. Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λάβουν υπΆ όψιν τους ότι οι δανειακές συμβάσεις θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί (να έχει γίνει η πρώτη εκταμίευση) το αργότερο έως την 31.12.2008.

• Η επιδότηση των χρηματοδοτικών μισθώσεων (leasing) είναι ίση με το 10% της Καθαρής Αγοραίας Αξίας των Παγίων. Οι αιτήσεις για την επιδότηση των χρηματοδοτικών μισθώσεων θα μπορούν να υποβάλλονται από τις εταιρίες leasing/Τράπεζες στο ΤΕΜΠΜΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2008. Για τις συμβάσεις leasing, τουλάχιστον το ισόποσο του 10% της αξίας των παγίων στοιχείων θα πρέπει να έχει καταβληθεί με τη μορφή μισθωμάτων έως 31.12.2008.

• Επιχειρήσεις που μπορούν να τύχουν της επιδότησης επιτοκίου θεωρούνται οι υφιστάμενες ή νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, καθώς και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας, εκτός αυτών που εξαιρεί ο Κανονισμός 1998/2006. Το κατώτατο ποσό δανείου ή χρηματοδοτικής μίσθωσης που επιδοτείται ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο ποσό ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδότηση επιτοκίου που παρέχει το ΤΕΜΠΜΕ προέρχεται από τις δράσεις 2.10.2 και 2.10.1 (ίδρυση και λειτουργία της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.) Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο