Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τον Φεβρουάριο θα γίνει η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών βάσει των κερδών του 2016

18 Ιανουάριου 2018 Σχόλια
Τον Φεβρουάριο θα γίνει η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών βάσει των κερδών του 2016
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά




Στην τηλεοπτική εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» παραβρέθηκε χθες (σ.σ. 17.1.2018) ο υφυπουργός Εργασίας κος Α.Πετρόπουλος και τοποθετήθηκε αναφορικά με τις συντάξεις, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του συμψηφισμού των εισφορών του 2015 (σ.σ. που καταβλήθηκαν μέσα στο έτος 2017 βάσει των σχετικών ειδοποιητηρίων του Ε.Φ.Κ.Α.) με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 σημειώνοντας ότι, η εκκαθάριση των εισφορών με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 και οι όποιες επιστροφές ή οι συμψηφισμοί θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2018. Ο κος Πετρόπουλος εξήγησε και για πιο λόγο θα γίνει η εκκαθάριση τον Φεβρουάριο του 2018.

Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο  υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές «πήγαν λίγο πίσω» και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, οι εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν οι εισφορές αυτές.

Ο κος Πετρόπουλος ανέφερε επίσης ότι, σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. «Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε και αυτό το επίπεδο, αυτή την γκάμα ασφαλισμένων να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι ακριβώς είπε για τα παραπάνω θέματα:




Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του υφυπουργού.


Σημείωση κόμβου Taxheaven: Τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Α.Α.Δ.Ε., πρέπει να δώσουν άμεσα λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που εκκρεμούν (σ.σ. μεταξύ των οποίων είναι η πρακτική εφαρμογή της διαδικασίας των συμψηφισμών —και η φορολογική αντιμετώπιση— μετά την εκκαθάριση που θα διενεργήσει ο Ε.Φ.Κ.Α.) ορισμένα από τα οποία είχε αναδείξει ο κόμβος σε σχετικά πρόσφατο άρθρο με τίτλο  Προβλήματα του νέου ασφαλιστικού, αλλά και της έκπτωσης των εισφορών που πρέπει να λυθούν άμεσα.





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης