Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παραδίδει το πόρισμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Το πόρισμά της για τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά παραδίδει η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παραδίδει το πόρισμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά 

Το πόρισμά της για τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά παραδίδει η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.


Σύμφωνα με το πόρισμα προτείνεται ο αποχαρακτηρισμός σειράς επαγγελμάτων με τη δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών, καθώς και η εφαρμογή της νέας λίστας στους νέους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ ο θεσμός των βαρέων επαγγελμάτων είναι η μόνη ελάχιστη προστασία για τους εργαζόμενους που παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα γεγονός που η «Επιτροπή κατεδάφισης των ΒΑΕ» αδυνατεί να καταλάβει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ένας ακόμα εργαζόμενος νέος 22 χρόνων στα Μεταλλεία Βωξίτη στην Καλοσκοπή Φωκίδας πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή την επικινδυνότητα της εργασίας του από τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο