Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Σαρωνικού και σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνος και Ωρωπού

16 Ιανουάριου 2018 Σχόλια
Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Σαρωνικού και σε περιοχές των Δήμων Μαραθώνος και Ωρωπού
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ Φ.10043/60932/120/2018 γίνεται γνωστό ότι με την αριθ. πρωτ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./οικ.2449/Α325/01-12-2017 (ΑΔΑ: 7ΗΨΕ465ΧΘΞ-ΖΣ6) Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών οριοθετήθηκαν περιοχές για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από τις πυρκαγιές: α) της 1ης, 2ης και 3ης Ιουλίου 2017 στο Δήμο Ανατολικής Μάνης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, β) της 3ης Αυγούστου 2017 στο Δήμο Σαρωνικού και γ) της 13ης Αυγούστου 2017 στους Δήμους Μαραθώνος και Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει εκδώσει την Υ.Α. με αριθ. πρωτ. Φ14/οικ.333/6-3-1998 κατ’ εξουσιοδότηση της διάταξης του άρθρου 8 παρ. 1 του ν.2256/1994, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν.2556/1997, για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημίες. Για τις ανωτέρω κατηγορίες προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς:

α) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).

β) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

γ) Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12 – 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίον έληξε η εξάμηνη αναστολή.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης