Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση-καταγγελία ΠΟΛ για απόλυση συναδέλφου από KPMG

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
E-mail: [email protected] , Web Site: www.pol.org.gr

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου Κ.Τ. από την εργοδοσία της KPMG, μονοπώλιο του κλάδου, λίγες μέρες μετά την πανελλαδική απεργία την 14/12/2017, στην οποία ο συνάδελφος συμμετείχε. Η απόλυση αυτή έγινε την στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις επιταγές του ΣΕΒ και της Ε.Ε., ετοιμάζεται για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας. Έγινε την στιγμή που η ΠΟΛ και τα σωματεία μέλη της έχουν ανοίξει την συζήτηση για την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ ως απάντηση στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου επιδιώκει να επιβάλλει.

Ο συνάδελφος είναι πρωτοπόρο μέλος του σωματείου της ΕΛΕΠΑ, συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του και πρωτοστατούσε για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων στην KPMG. Η δράση του ήταν καρφί στο μάτι της εργοδοσίας της KPMG. Μάλιστα ο ίδιος, σύμφωνα και με τις αξιολογήσεις της εργοδοσίας στο πρόσωπο του, όχι μόνο εκπλήρωνε τα καθήκοντα που του ανάθεταν οι προϊστάμενοι του, αλλά ήταν εμφανείς τόσο σε αυτούς όσο και στους συναδέλφους του η επαγγελματική βελτίωση και πρόοδος  του. Χαρακτηριστική είναι η αλληλεγγύη των συναδέλφων στην KPMG στο πρόσωπο του, η απαίτηση τους να επιστρέψει ο απολυμένος στην δουλειά.

Η ίδια η εργοδοσία, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΛ και της ΕΛΕΠΑ, επικαλέστηκε της μείωση του κύκλου εργασιών. Τόνισε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας για να τον απασχολήσει. Όμως η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η ίδια η εταιρία, πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε αύξηση εσόδων και κύκλου εργασιών 8%, και μάλιστα στο τμήμα που απασχολούνταν ο συνάδελφος το ποσοστό εκτοξεύεται στο 25 %!!! Επίσης στους 500 και πλέον εργαζόμενους ήταν η μοναδική απόλυση που πραγματοποιήθηκε, και μάλιστα λίγο πριν τις άδειες των Χριστουγέννων έτσι ώστε η εργοδοσία να μην έρθει αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των συναδέλφων του.

Η απόλυση αυτή είναι συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το σύνολο της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου στα δικαιώματα των εργαζομένων, με χαρακτηριστικότερα τις συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί η PwC και που με παρέμβαση της ΕΛΕΠΑ έχουν κριθεί παράνομες, τις απολύσεις  στην Delloitte κ.α.

Όμως η δράση του σωματείου είναι εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Δεν θα επιτρέψουμε την εργοδοτική ασυδοσία.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι παράνομη καθώς είναι αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής του δράσης. Είναι εκδικητική καθώς στόχος της απόλυσης είναι η τιμωρία του για την δράση του και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του συνόλου των συναδέλφων στη εταιρία καθώς και αποτελεί εκφοβισμό των υπολοίπων συναδέλφων της KPMG ώστε να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τα σωματεία, να δώσουμε αποφασιστική και συλλογική απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία του κλάδου.

Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο