Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας - Οι βατήρες αισιοδοξίας, το πολυνομοσχέδιον και ο Τζιμάκος

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN

 

 

Ι. Πρόλογος

Έσκυψε μέσα του, κουλουριάστηκε τόσο πολύ μέχρι που είδε τη λίμνη της ψυχής του. Απέραντη ησυχία, παντού ξερά και κιτρινισμένα φύλλα, ενώ πάνω στο στάσιμο νερό αντικατοπτρίζονταν οι σκιές όλων των συναισθημάτων του. Τίποτε δεν κελαηδούσε εκεί. Στην απέναντι όχθη της λίμνης διέκρινε κάτι ανάμεσα στα ξερόκλαδα. Ήταν ένας μεγάλος ξύλινος βατήρας που έμοιαζε καταπληκτικά μ΄αυτόν που χρησιμοποιούσαν στη γυμναστική του σχολείου όταν ήταν μικρό παιδί. Κάτι σκίρτησε μέσα του, ξύπνησαν μνήμες του παρελθόντος. Δεν έχασε την ευκαιρία και έτρεξε προς το μέρος του. Τα πόδια του μάτωσαν απ΄ τα αγκάθια και τα κλαδιά, όμως καθώς πήρε φόρα, πάτησε με δύναμη πάνω στο βατήρα και εκτινάχθηκε ψηλά. Τα πράσινα νερά της λίμνης ταρακουνήθηκαν από τα βότσαλα που πετάχτηκαν, ενώ άρχισαν να σχηματίζονται μεγάλοι ομόκεντροι κύκλοι που σε λιγάκι όμως χάθηκαν. Έτσι όπως τινάχθηκε στον αέρα είδε τη λίμνη από λίγο πιο ψηλά και έμοιαζαν όλα διαφορετικά. Τα πνευμόνια του γέμισαν με οξυγόνο. Μια ανάσα αισιοδοξίας πλημμύρισε τη ψυχή του. Αυτός ήταν ένας βατήρας αισιοδοξίας που τον βοήθησε να δει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Τότε, αναρωτήθηκε μήπως υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι βατήρες κρυμμένοι μέσα στην ψυχή του ή γύρω του και δεν τους είχε αντιληφθεί τόσα χρόνια. Άρχισε να ψάχνει...


ΙΙ. Πολυνομοσχέδιον (lex poliselidous)


Κατατέθηκε στη βουλή όπως ήδη γνωρίζετε το νέο πολυνομοσχέδιο «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

Το πολυνομοσχέδιο αυτό, όπως αναφέρεται και στον τίτλο, ανήκει στη γνωστή οικογένεια με τη λατινική ονομασία lex poliselidous που ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Μετά την ψήφισή του θα ακολουθήσει η κοινοποίηση πολλών εγκυκλίων (σ.σ. που ανήκουν στην οικογένεια των corpus asafious) και στη συνέχεια πληθώρα νέων διευκρινιστικών εγκυκλίων (σ.σ. που ανήκουν στην οικογένεια των asafious asafious), αφού με τις πρώτες δεν θα δίνονται λύσεις, ενώ με τις τελευταίες τα πράγματα θα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.

■ Νέο πολυνομοσχέδιο

 

 

 

 

Σταχυολόγηση (τρόπος του λέγειν) των  σημαντικότερων θεμάτων

Ενσωμάτωση φορολογικών κινήτρων και κατάργηση φοροαπαλλαγών (σ.σ. δείτε και Η πρόταση του ΟΕΕ Π.Τ. Θράκης για την κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών).

Οι αλλαγές στον ΚΦΔ: Κούρεμα 40% στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα με την άμεση εξόφληση για ορισμένες περιπτώσεις (δείτε επίσης και την τοποθέτηση της κας Παπανάτσιου επ΄ αυτού: «Στον ΚΦΔ κάνουμε κάτι ανάλογο με την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων - Pos στα διόδια μέχρι τον Μάρτιο»

Νέα υπηρεσία ερευνών οικονομικών εγκλημάτων για τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή - Τι προβλέπει αναλυτικά για φορολογία, εργασιακά, επιδόματα

Από 21.2.2018 μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί (σ.σ. δείτε και Τροπολογία - Ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο από την 1η Μαΐου, αλλά και αυτό: Α. Παπανάτσιου: Διευκρινίσεις για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου - 19 πλειστηριασμοί έγιναν μόνο κατά την διετία 2016-2017 για μεγάλα χρέη).

Από 1.1.2018 τα νέα επιδόματα παιδιών - Τα ποσά αναλυτικά  (δείτε επίσης και τις τοποθετήσεις της κας Φωτίου επ΄ αυτού: α) «800.000 οι δικαιούχες οικογένειες προνοιακών επιδομάτων παιδιών, 138.000 οικογένειες θα δουν αυξήσεις» και β) Θ. Φωτίου: Νέες διευκρινίσεις για τα οικογενειακά επιδόματα).

Ε.Αχτσιόγλου για τα εργατικά ατυχήματα και τη ρύθμιση για τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία - Το ΣΕΠΕ προστάτευσε τους εργαζομένους στην υπόθεση της Λάρισας - Δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία

Σημαντικό: Για το θέμα της αυθεντικής ερμηνείας της παρ. 2 του άρθρου 34 του α.ν. 1846/1951 αναφορικά με το ζήτημα του δόλου στο εργατικό ατύχημα και την αναδρομική ή μη εφαρμογή της διάταξης αυτής, δείτε τους προβληματισμούς στην έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας για το πολυνομοσχέδιο  «[…]Υπό οιαδήποτε εκδοχή, προκύπτει προβληματισμός εάν η υπό ψήφιση διάταξη είναι γνήσια ερμηνευτική, οπότε θα έχει και αναδρομική ισχύ, ή εάν, αντιθέτως, είναι μη γνήσια ερμηνευτική, και εισάγει νέο κανόνα δικαίου. Στην αιτιολογική έκθεση της υπό ψήφιση διάταξης αναφέρεται πράγματι ότι μπορούν να υιοθετηθούν δύο εκδοχές, πλην όμως δεν προκύπτει αν κάθε μια από τις εκδοχές αυτές έχει ήδη υιοθετηθεί από δικαστήρια ή από τη θεωρία και έχει δημιουργήσει ερμηνευτικές δυσκολίες, ώστε να δικαιολογείται η αυθεντική ερμηνεία από μέρους του νομοθέτη κατά το άρθρο 77 Συντάγματος».

 

 

ΙΙΙ.  daily briefing

Ξεκίνησε για το 2018 και το daily briefing της ημέρας μετά τη μικρή ανάπαυλα των εορτών. Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη συνεχή και σφαιρική ενημέρωσή σας, αλλά ταυτόχρονα βάζοντας και τη δική μας πινελιά, προσπαθούμε να συνοψίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα και να σας μεταφέρουμε όσα γίνονται καθημερινά στα επαγγελματικά μας δρώμενα. Σας ευχαριστώ προσωπικά, αλλά και εκ μέρους όλης της ομάδας που το παρακολουθείτε και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε μέσα στο 2018 την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση.

¤


IV. Επισημάνσεις

Το δικαίωμα μεταφοράς των φορολογικών ζημιών της μετατρεπόμενης ΑΕ δεν χάνεται, σε περίπτωση μετατροπής ΑΕ σε ΕΠΕ με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν. 3190/1955 - ΣΟΛ ΑΕ

 

Τρόπος εξόφλησης τιμολογίων «νωπών και ευαλλοίωτων» αγροτικών προϊόντων από 1/1/2018  [της συναδέλφου Εύας Λιλιοπούλου].

 

Περίληψη

Από 1.1.2018 ισχύει η νέα διάταξη του άρθρου 2 του ν. 4492/2017 σύμφωνα με την οποία «Έμπορος που προμηθεύεται νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα από παραγωγό ο οποίος εκδίδει τιμολόγιο, οφείλει να εξοφλεί το τιμολόγιο του παραγωγού μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την έκδοσή του. Κάθε συμφωνία μεταξύ των μερών, που είναι αντίθετη με τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, θεωρείται άκυρη». Συνεπώς από 1.1.2018 και μετά για τις ανωτέρω περιπτώσεις η εξόφληση των τιμολογίων πρέπει να γίνεται μέσα σε 60 ημέρες ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό που εκκρεμεί ακόμη είναι η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών στοιχείων, τις τεχνικές προδιαγραφές, την ασφάλεια των συναλλαγών, τον έλεγχο, κλπ.,

Διαβάστε με προσοχή του άρθρου της συναδέλφου.

 

Δωρεές - Χορηγίες προς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Φορολογικές υποχρεώσεις  [της επιστημονικής ομάδας ΕΠΙΛΥΣΙΣ].

 

Περίληψη

Συνήθης ερώτηση
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις από πλευράς φορολογίας κεφαλαίου των Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα (π.χ. ιδρύματα, σωματεία, κ.λπ.) όταν λαμβάνουν δωρεές χρηματικών ποσών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα; Τίθεται θέμα επιβολής Φ.Π.Α. κατά την είσπραξη των δωρεών; Πρέπει να γίνουν εγγραφές στα λογιστικά αρχεία (βιβλία) κατά την είσπραξη των δωρεών;

Διαβάστε την εμπεριστατωμένη απάντηση της επιστημονικής ομάδας της υπηρεσίας ΕΠΙΛΥΣΙΣ.

 

Η ρύθμιση των 120 δόσεων [κ. Ορέστη Σεϊμένη και της κας Αλεξάνδρας Γεράγγελου].

Άρθρο σε δύο μέρη

Η ρύθμιση των 120 δόσεων. Παραδείγματα για ποσά έως 20.000€ και έως 50.000€. Οφειλές προς ΚΕΑΟ και προς ΑΑΔΕ (Μέρος πρώτο)

Η ρύθμιση των 120 δόσεων. Παραδείγματα για ποσά έως 20.000€ και έως 50.000€. Οφειλές προς ΚΕΑΟ και προς ΑΑΔΕ (Μέρος δεύτερο)

 

Η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα για το έτος 2017  [της επιστημονικής ομάδας του κόμβου]

Προβλήματα του νέου ασφαλιστικού, αλλά και της έκπτωσης των εισφορών που πρέπει να λυθούν άμεσα [της επιστημονικής ομάδας του κόμβου]

 

 

 

V. Αρθρογραφία, μελέτες κ.α.

Ενδιαφέρουσα ήταν και την περασμένη εβδομάδα η αρθρογραφία του κόμβου. Δημοσιεύθηκαν νέα άρθρα τα οποία πρέπει να διαβάσετε ή αν δεν έχετε χρόνο στην παρούσα περίοδο μπορείτε να τα προσθέσετε στην προσωπική βιβλιοθήκη σας. Δείτε τα σημαντικότερα εξ αυτών:

 Περιπτώσεις απόδοσης του ΦΠΑ από τον αγοραστή των αγαθών ή το λήπτη των υπηρεσιών (αντιστροφή υποχρέωσης) [του Γεωργίου Εμμ. Σγουράκη, Msc στη Λογιστική και Ελεγκτική, ΣΟΛ Α.Ε.

Υποβολή αδειών 2017 - Ε11 - Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας - Οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου [του συναδέλφου Ανδρέα Σακελλαριάδη].

Εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως τέλος Φεβρουαρίου [του συναδέλφου Ανδρέα Σακελλαριάδη].

  Ε9 - Τα συμβολαιογραφικά προσύμφωνα [ του κ. Ορέστη Σεϊμένη και της κας Αλεξάνδρας Γεράγγελου ]

Ηλεκτρονική υποβολή στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ΕΡΓΑΝΗ (ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ - ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) εντύπων με στοιχεία για θέματα αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) [του συναδέλφου Ανδρέα Σακελλαριάδη].

 

 

.  Διοικητική κωδικοποίηση ΕΝ.Φ.Ι.Α.

 Διοικητική Κωδικοποίηση των διατάξεων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.)

 

Περίληψη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού στόχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την κωδικοποίηση της βασικής νομοθεσίας φορολογίας κατοχής ακινήτων, λόγω των πολλαπλών και διάσπαρτων τροποποιήσεων των νόμων, προς διευκόλυνση της λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σας κοινοποιούμε Διοικητική Κωδικοποίηση της νομοθεσίας (ενημερωμένης μέχρι και το ν.4509/2017) για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Προκειμένου η κωδικοποίηση αυτή να είναι εύχρηστη και αποτελεσματική, φέρει θεματικούς πλαγιότιτλους και περιλαμβάνει στις αντίστοιχες υποσημειώσεις τις αλλαγές που διαχρονικά έχει υποστεί η σχετική νομοθεσία, με αναφορά στο περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων των νόμων καθώς και στην ημερομηνία έναρξης ισχύος τους.Ποιες είναι οι υποχρεώσεις από πλευράς φορολογίας κεφαλαίου των Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα (π.χ. ιδρύματα, σωματεία, κ.λπ.) όταν λαμβάνουν δωρεές χρηματικών ποσών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα; Τίθεται θέμα επιβολής Φ.Π.Α. κατά την είσπραξη των δωρεών; Πρέπει να γίνουν εγγραφές στα λογιστικά αρχεία (βιβλία) κατά την είσπραξη των δωρεών;

 

¤

 

VII. Λοιπές ενδιαφέρουσες ειδήσεις, εγκύκλιοι κ.α.

Νέο ενιαίο σύστημα εγγραφής και πρόσβασης στις εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Ε9 για ολική ή μερική καταστροφή ακινήτων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής

Αριθμ. πρωτ.: ΔΕΦΚ A 1190309 ΕΞ 2017 ΕΝ.Φ.Ι.Α. σεισμόπληκτων στη Λέσβο

Μεταχειρισμένα ΙΧ - Τέλος ταξινόμησης με εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης και επιβολή ιστορικού τέλους ταξινόμησης

ΑΑΔΕ: «Δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στις τράπεζες για τις προμήθειες που χρεώνουν τους πελάτες τους. Σύντομα η πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω ΓΓΠΣ» 

 ΠΟΛ.1006/2018 Φορολογική αντιμετώπιση συντάξεων, παροχών και άλλων παρόμοιων αμοιβών που καταβάλλονται έναντι προηγούμενων ανεξάρτητων προσωπικών υπηρεσιών βάσει Συμβάσεων για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας

 

Περίληψη

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι οι συντάξεις που καταβάλλονται έναντι ανεξάρτητων προσωπικών υπηρεσιών δεν ρυθμίζονται ρητά από τις διατάξεις των Συμβάσεων κι επομένως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 21 της Πρότυπης Σύμβασης του ΟΟΣΑ, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και συνεκτική εφαρμογή των διμερών Συμβάσεων που έχει συνάψει η Ελλάδα, ακολουθεί κατάλογος των Συμβάσεων, καθώς και των αντίστοιχων άρθρων τους, σύμφωνα με τις οποίες οι συντάξεις που καταβάλλονται έναντι προηγούμενων ανεξάρτητων υπηρεσιών καλύπτονται από τις διατάξεις σχετικά με τα άλλα εισοδήματα και φορολογούνται μόνο στο Κράτος κατοικίας του δικαιούχου:

(σ.σ. δείτε τον κατάλογο στην ανωτέρω εγκύκλιο)

Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 526/10/2018 Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο.Γ.Α.: «Δεν θα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις Α21» - Την Δευτέρα 15/1 η καταληκτική ημερομηνία

Ο.Ε.Ε.: Ευγενική υπενθύμιση για την παροχή αναγκαίας εκπαίδευσης λογιστών 2018

¤

VIII. Νομικά-φορολογικά θέματα

 Ν.Σ.Κ. 291/2017: Εικονικά φορολογικά στοιχεία - Εφαρμογή επιεικέστερης διάταξης

 

Περίληψη

Και μετά την κατάργηση των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 55 του Κ.Φ.Δ., για τις παραβάσεις έκδοσης εικονικών στοιχείων, που διαπράχθηκαν μέχρι τις 26.7.2013 και μέχρι την κατάθεση του ν. 4337/2015 (12.10.2015) δεν είχαν εκδοθεί οι οριστικές πράξεις επιβολής προστίμων, όταν η εικονικότητα του στοιχείου αφορά τον χαρακτηρισμό της αναγραφείσας συναλλαγής, δύνανται να τύχουν εφαρμογής οι ουδέποτε καταργηθείσες μεταβατικές διατάξεις της παραγράφου 35 του άρθρου 72 (πρώην 66) του ΚΦΔ, υπό τις ειδικότερες προϋποθέσεις της διατάξεως αυτής, δηλαδή, εφόσον το νέο καθεστώς επιλεγεί ως ευνοϊκότερο από τον ίδιο τον φορολογούμενο, για το σύνολο των παραβάσεων που περιέχονται στην ίδια πράξη ή απόφαση επιβολής προστίμου.

 

ΑΠ 6/2017 (ολ.) Αδίκημα φοροδιαφυγής - Η ποινή καθείρξεως των πέντε ετών δεν μετατρέπεται σε χρηματική. 

ΙX. Μικρά Κατάστιχα - Η ιστορία της Λογιστικής και της φορολογίας

Ο φίλος Κωστής Νιφορόπουλος μας ταξίδεψε πάλι πίσω στο χρόνο μέσα από τη στήλη του κόμβου «μικρά κατάστιχα». Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο Ο φόρος των «μικρών ξύλινων δοχείων» (1833) και το «τέλος» της πλαστικής σακούλας (2017). Κωστή, πρόσεχε, μη βάζεις ιδέες...


Χ. Επίλογος

Για τον επίλογο σήμερα έχω κάτι δυσάρεστο (προφανώς έχετε ήδη ενημερωθεί). Ο Τζίμης Πανούσης, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, απεβίωσε το Σάββατο που μας πέρασε. Η καρδιά του έπαψε να χτυπά και η αιρετική φωνή του σίγησε για πάντα, όμως έμεινε παρακαταθήκη το έργο του, είτε συμφωνούσε ή διαφωνούσε κάποιος μαζί του. Αυτό που μπορώ να πω επί προσωπικού είναι ότι κάποιες φορές οι στίχοι και ορισμένες τοποθετήσεις του με ώθησαν να κάνω την αυτοκριτική μου.

 

 

Εύχομαι σε όλες και όλους τους συναδέλφους να είναι υγιείς, χαρούμενοι, με λιγότερο άγχος και περισσότερες προσωπικές στιγμές με τους δικούς τους ανθρώπους. Η ζωή είναι εκεί έξω, μακριά απ΄τους τέσσερις τοίχους των γραφείων μας. Κάποια πράγματα είναι και στο χέρι μας αρκεί να πάρουμε την απόφαση. Καλή εβδομάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο