Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Παπανάτσιου: Διευκρινίσεις για τους πλειστηριασμούς του Δημοσίου - 19 πλειστηριασμοί έγιναν μόνο κατά την διετία 2016-2017 για μεγάλα χρέηΗ Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας στα ερωτήματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, Θανάση Θεοχαρόπουλου κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή,  επεσήμανε ότι δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την εκκίνηση των πλειστηριασμών. (Δείτε την τροπολογία εδώ)

«Αυτό που γίνεται είναι η εναρμόνιση του ΚΕΔΕ  με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναφέρω και κάτι που όλοι το ξέρουμε ότι δεν γίνεται πλειστηριασμός σε ακίνητο του οφειλέτη που αποτελεί την πρώτη και μοναδική κατοικία αυτό συνεχίζει και για τους πλειστηριασμούς που γίνονται για λογαριασμό του Δημοσίου. (με βάση το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο αφορά τους πλειστηριασμούς, που γίνονται όταν είναι μοναδικός οφειλέτης το Δημόσιο).

Από κει και πέρα σε ότι αφορά την αξία των ακινήτων οι πλειστηριασμοί θα εξακολουθήσουν να γίνονται με την εμπορική αξία των ακινήτων, σύμφωνα με το άρθρο 4472/2017

«Σχετικώς με την προνομιακή κατάταξη του Δημοσίου, εναρμονίζεται ο Κώδικας Εισπράξεων του Δημοσίου με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ό,τι αλλαγές γίνονται  στον  Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα ακολουθεί και το Δημόσιο γιατί μέχρι τώρα έπρεπε να κάνουμε αλλαγές για να εναρμονιζόμαστε με τα άρθρα που υπάρχουν»
Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και κάποια στοιχεία για τους πλειστηριασμούς του δημοσίου.
Το 2016 έγιναν 11 πλειστηριασμοί από Δ.Ο.Υ., 8 στην Αττική και 3 στον νομό Πέλλας για οφειλές από 733.000 ευρώ έως 8 εκ. ευρώ.
Το 2017 έγιναν 8 πλειστηριασμοί 4 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης και 4 Πειραιά πάλι για πολύ υψηλά χρέη» πρόσθεσε η κα Παπανάτσιου. Ολοκλήρωσε την παρέμβασή της αναφέροντας ότι «με τον ίδιο τρόπο το δημόσιο θα συνεχίσει να κάνει τους πλειστηριασμούς.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ετικέτες για αναζήτηση πλειστηριασμοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο