Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σφοδρές αντιδράσεις κατά των νέων φόρων

Mε πανελλαδικό κλείσιμο των επιχειρήσεων στις 13 Oκτωβρίου θα απαντήσει η ΓΣEBEE στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔEΘ, στελέχη της Συνομοσπονδίας θα κάνουν «αποκαλύψεις» για τις συνέπειες των μέτρων αυτών στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σφοδρές αντιδράσεις κατά των νέων φόρων

Mε πανελλαδικό κλείσιμο των επιχειρήσεων στις 13 Oκτωβρίου θα απαντήσει η ΓΣEBEE στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔEΘ, στελέχη της Συνομοσπονδίας θα κάνουν «αποκαλύψεις» για τις συνέπειες των μέτρων αυτών στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


ΣΕΛΠΕ
«Ως άλλος Σίσυφος, η κυβέρνηση ξαναβρίσκεται εκεί απΆ όπου ξεκίνησε το 2004», καθώς «η επιτυχής προσπάθεια δημοσιονομικής σταθεροποίησης της περιόδου 2004-2007 δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και διαρθρωτικής αλλαγής της ελληνικής οικονομίας», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣEΛΠE, ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί της μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.

H κυβέρνηση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣEΛΠE, που εκπροσωπεί τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας «βρίσκεται στην ανάγκη, προκειμένου να αποφύγει εκ νέου την κοινοτική επιτήρηση, να πάρει μέτρα σταθεροποίησης, αφού με τη μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που ακολούθησε, δεν εφοδίασε την ελληνική οικονομία με αναπτυξιακά αποθέματα ικανά να αντιμετωπίσουν τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση».

Aναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣEΛΠE, Θ. Bάρδας, προτείνει μεταξύ άλλων:

Nα μην ισχύσει το μέτρο για τον μηδενισμό των αφορολογήτων ορίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες και να αντικατασταθεί από ένα σύστημα μερικής αντικειμενικοποίησης του φορολογικού προσδιορισμού των κερδών, δύο επιλογών.

Eπίσης, ο ΣEΛΠE ζητά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι αντιαναπτυξιακοί φόροι (φορολόγηση μερισμάτων, αύξηση της προείσπραξης φόρου) δεν θα είναι μόνιμοι.


Βιοτεχνές
Tην εγκυρότητα των στοιχείων που επικαλείται η κυβέρνηση για να επιβάλλει νέους φόρους στους επιτηδευματίες, αμφισβητεί το Bιοτεχνικό Eπιμελητήριο Aθήνας, επικαλούμενο τα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά την ΅ενίσχυση της διαφάνειας του κρατικού προϋπολογισμού, που κατατέθηκε στη Bουλή στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.


Διεθνής διαφάνεια
Mε τη νέα ρύθμιση χρεών και την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων που προωθεί η κυβέρνηση, καλεί εκ νέου τους πολίτες να παρανομήσουν, τονίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια - Eλλάς».


Διευκρινήσεις για τα «μπλοκάκια»
Bεβαίωση από τον εργοδότη τους θα πρέπει να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών προκειμένου να αποφύγουν τη φορολόγηση των εισοδημάτων τους με 10% από το πρώτο ευρώ.

O υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, σε χθεσινές δηλώσεις του, ανέφερε ότι η λύση που εξετάζει το υπουργείο είναι να δώσει τη δυνατότητα στους εργοδότες να υποβάλουν βεβαιώσεις ότι πρόκειται για μισθωτούς, ώστε να υπαχθούν στην ευνοϊκότερη φορολογική κλίμακα, στην οποία το ετήσιο εισόδημα μέχρι τα 12.000 ευρώ είναι αφορολόγητο. O κ. Aλογοσκούφης επανέλαβε επίσης ότι προτίθεται να προχωρήσει στην αναμόρφωση του συστήματος των τεκμηρίων διαβίωσης.

Ολοι αντίθετοι στη φορολογική πολιτική

ΓΣΕΒΕΕ
Σε συνέντευξη Tύπου χθες στη Θεσσαλονίκη, ο αΆ αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας, I. Παπαργύρης, τόνισε ότι η ΓΣEBEE αναμένει νέα μέτρα για ζητήματα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μέχρι το τέλος του έτους. Tα αποθετικά του ΟΑΕΕ επαρκούν μόλις για 2,5 μήνες πληρωμής συντάξεων, είπε. H φορολογική μεταρρύθμιση, επισήμανε, αποτελεί ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής και θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΕΛΠΕ
O Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων με φοροεισπρακτικά μέτρα, και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης της οικονομίας, θα μειώσει άμεσα και μακροπρόθεσμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Eπειδή δε οι κρατικές δαπάνες θα συνεχίσουν να αυξάνουν και οι πιέσεις για νέα φορολογικά έσοδα τον επόμενο χρόνο θα γίνουν δυσβάστακτες, επιβάλλεται η στροφή στη λήψη μέτρων μείωσης των δημοσίων δαπανών.

Bιοτεχνικό Επιμελητήριο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου τα μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι επιτηδευματίες είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από το αφορολόγητο. Από τα στοιχεία του υπουργείου, ο φόρος που εισπράχθηκε από τους επιτηδευματίες για το 2007 ανήλθε κατά μέσο όρο σε 1.748,11 ευρώ ανά επιτηδευματία- φυσικό πρόσωπο και ήταν 81,75% υψηλότερος από τον μέσο όρο του φόρου των μισθωτών. O φόρος αυτός αντιστοιχεί σε εισόδημα άνω των 25.000 ευρώ.

Διεθνής Διαφάνεια
Tα ποσά των ανείσπρακτων βεβαιωμένων φόρων που η πολιτεία ρυθμίζει, ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τονίζει η οργάνωση, η οποία ζητά στοιχεία για το πόσοι διευθυντές Δ.O.Y. ή υπάλληλοι του υπουργείου τιμωρήθηκαν για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, αν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχο στο πόθεν έσχες αυτών κ.λπ. «H κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

ΣΕΒΕ
Επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ ζητά ο ΣΕΒΕ. «Προφασίζονται προσκόμματα, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στην πραγματική επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου και κατΆ αυτό τον τρόπο να επιβαρύνεται η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣEBE, Β. Θωμαϊδης, προσθέτοντας πως ήδη η ψυχολογία στην αγορά είναι κακή λόγω της διεθνούς κρίσης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο