ΕΛΕΠΑ: «Απαντάμε με απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

11 Ιανουάριος 2018
Taxheaven.gr

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].
Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ


Η Κεντρική Διοίκηση της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για 24ωρη απεργία στον κλάδο, την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίζει την συμμετοχή της στην απεργία και καλεί τους συναδέλφους να απεργήσουν.

Η απεργία γίνεται ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση με νέα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» που σε αυτά εντάσσεται και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, δηλαδή η ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών, στην εργασιακή ζούγκλα, αλλά και στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α.

Στην επίθεση αυτή έχουν συνεργάτες τις εργοδοτικές - κυβερνητικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που η κυβέρνηση, συνεπικουρουμένη από την ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, θα φέρει προς ψήφιση στην βουλή τα νέα μέτρα-Αρμαγεδδών.

Την ίδια στιγμή σε κάθε χώρο δουλειάς κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι απολύσεις θέλοντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στον κλάδο μας αποτελούν η απόλυση πρωτοπόρου συνάδελφου, μέλους της ΕΛΕΠΑ, από την εργοδοσία της KPMG λίγες μέρες μετά την απεργία της 14/12/2017, καθώς και η στάση της εργοδοσίας της PwC και της Delloite οι οποίοι άλλοτε με απειλές και άλλοτε επιστρατεύοντας στελέχη και σεκιούριτι προσπαθούν να βάλλουν εμπόδιο στην επικοινωνία των σωματείων με τους συναδέλφους.

Θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης. Η επιβολή συνθηκών εργασιακής γαλέρας είναι προαπαιτούμενη συνθήκη για την παραπέρα αύξηση των κερδών τους, της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο ΣΕΒ-Κυβέρνηση και υπηρετεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συνάδελφοι, βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα. Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Έχουμε την δύναμη να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Απάντηση είναι η μαζικοποίηση των σωματείων, η λήψη και η υλοποίηση αποφάσεων μέσα από μαζικές διαδικασίες, η στράτευση όλο και περισσότερων συναδέλφων με τα σωματεία.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

Τρίτη 9/1, μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές. Στις 4μμ όλες και όλοι  σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 10/1, Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε  ενημερωτικές εξορμήσεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας.

Να δώσουμε μαχητική, αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.

Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ