Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΟΙΥΕ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 ΙανουαρίουΑθήνα, 10/1/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας ακάθεκτη την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, περνά με συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο 1.500 σελίδων! για να κλείσει την 3η αξιολόγηση, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την αφήγηση ενός success story, που αφορά μόνο την ίδια και όχι τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Μέσα στον κυκεώνα των υπό ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων, οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις δεν έχουν τελειωμό:

• Το δικαίωμα της Απεργίας, που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα, μπαίνει για πρώτη φορά στο στόχαστρο και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται Αριστερή! Με την καθιέρωση της «αυξημένης συμμετοχής» (1/2 οικονομικά τακτοποιημένων μελών) για την κήρυξη της απεργίας στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά / εργοστασιακά σωματεία, η Κυβέρνηση αρχίζει να «ξηλώνει το πουλόβερ».

• Τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα θυσιάζονται στο βωμό της νεοφιλελεύθρης λιτότητας και της συρρίκνωσης του κράτους – πρόνοιας.

• Οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας απελευθερώνονται πλήρως με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για την προστασία της. Η λαϊκή κατοικία ουσιαστικά εκχωρείται στους τραπεζίτες και στο Δημόσιο για να αυξήσει τα έσοδά του.

• Η δημόσια περιουσία εκχωρείται στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια με σκοπό να ξεπουληθεί στους ιδιώτες στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορούν να υπομένουν τη συνεχή λιτότητα, φτωχοποίηση και ανεργία που δημιούργησαν οι δανειστές και οι μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί και το ύστατο δικαίωμα της αντίστασης των εργαζομένων: το δικαίωμα της Απεργίας.

Δε θα επιτρέψουν να δοθεί βορά η λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες και τα αρπαχτικά των ξενων funds.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να δώσουν δυναμικά, μαζικά και ενωτικά το παρόν στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα, στις 18:00, ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο των δανειστών και των εργοδοτών.


Για την ΟΙΥΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο