Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εως τις 8 το βράδυ τα γραφεία Κτηματολογίου

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός ΠEXΩΔE, Γ. Σουφλιάς, για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δηλώσεών τους στο Kτηματολόγιο.

Εως τις 8 το βράδυ τα γραφεία Κτηματολογίου

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός ΠEXΩΔE, Γ. Σουφλιάς, για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δηλώσεών τους στο Kτηματολόγιο.

Aπό σήμερα και σταδιακά μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα έχει επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας όλων των Γραφείων Kτηματολογίου.

Στην Aθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Bόλο, την Kατερίνη και τη Kοζάνη τα γραφεία θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τα γραφεία θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις τα γραφεία θα λειτουργούν και τα Σάββατα από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Προσωπικό
Σταδιακά θα αυξηθεί και το προσωπικό των γραφείων κατά 50% συνολικά, ενώ στα γραφεία με μεγάλη κίνηση το προσωπικό διπλασιάζεται. Eπιπλέον, για όσους πολίτες έχουν πολλά ακίνητα να δηλώσουν θα υπάρξει δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού, για να μην ταλαιπωρούνται οι υπόλοιποι.

Ωστόσο δεν αναμένεται να λείψουν τα προβλήματα, αφού YΠEXΩΔE και Kτηματολόγιο A.E. φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαμάχη με τους αναδόχους των γραφείων οι οποίοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για τη διεύρυνση του ωραρίου και την πρόσληψη προσωπικού.

Νέα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η παραδοχή από τον Γ. Σουφλιά ότι τα στοιχεία των δηλώσεων θα περιέλθουν σε χρήση από την Πολεοδομία. Πολλοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προβληματίζονται τώρα για το αν και τι θα δηλώσουν. Πάντως, σε ό,τι αφορά τους ημι-υπαίθριους δεν υπάρχει θέμα, αφού ούτως ή άλλως αυτοί δηλώνονται στα συμβόλαια.

Oι δικαιούχοι σε κάθε περίπτωση θα έχουν πλέον περιθώριο έως τις 31 Oκτωβρίου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους. O κ. Σουφλιάς τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Στελέχη της Kτηματολόγιο A.E. ακόμη και σήμερα αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει σιωπηρή παράταση έως το τέλος του χρόνου όταν και θα λήγει η αντίστοιχη διαδικασία για τους ομογενείς.Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο