Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: «Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Γενάρη»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

9 Ιανουάριος 2018
Taxheaven.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
E-mail: [email protected] , Web Site: www.pol.org.gr

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2018

Περνάμε στην Αντεπίθεση!

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ , ΑΘΉΝΑ 12.00πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.00πμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο και το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, με νέα αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές και τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Σε αυτά εντάσσεται και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, δηλαδή η ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών, στην εργασιακή ζούγκλα, αλλά και στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α.

Στην επίθεση αυτή έχουν συνεργάτες τις εργοδοτικές-κυβερνητικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) οι οποίοι αρνήθηκαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που η κυβέρνηση, συνεπικουρουμένη από την ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα,  θα φέρει προς ψήφιση στην βουλή τα νέα μέτρα-Αρμαγεδδών.

Την ίδια στιγμή σε κάθε χώρο δουλειάς κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι απολύσεις θέλοντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα στον κλάδο μας αποτελούν η απόλυση πρωτοπόρου συνάδελφου, μέλους της ΕΛΕΠΑ, από την εργοδοσία της KPMG λίγες μέρες μετά την απεργία της 14/12/2017, καθώς και η στάση της εργοδοσίας της PwC και της Delloite οι οποίοι άλλοτε με απειλές και άλλοτε επιστρατεύοντας στελέχη και σεκιούριτι προσπαθούν να βάλλουν εμπόδιο στην επικοινωνία των σωματείων με τους συναδέλφους.

Θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης. Η επιβολή συνθηκών εργασιακής γαλέρας είναι προαπαιτούμενη συνθήκη για την παραπέρα αύξηση των κερδών τους, της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο ΣΕΒ-Κυβέρνηση και υπηρετεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Έχουμε την δύναμη αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Απάντηση είναι η μαζικοποίηση των σωματείων, η λήψη και οι υλοποίηση αποφάσεων μέσα από μαζικές διαδικασίες, η στράτευση όλο και περισσότερων συναδέλφων με τα σωματεία.

Καλούμε τα σωματεία να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων για να πάρουν απόφαση για απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Να προχωρήσουν σε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και πρόγραμμα περιοδειών ώστε το απεργιακό κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην μείνει εργαζόμενος του κλάδου έξω από την μάχη.

Η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας.

Να δώσουμε μαχητική, αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού.

Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!