Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο ΟΟΣΑ δημοσίευσε το συνοπτικό οδηγό του 2017 για τις φορολογικές συμβάσειςΟ ΟΟΣΑ δημοσίευσε τον Δεκέμβριο τη συνοπτική έκδοση του μοντέλου Φορολογικής σύμβασης 2017  η οποία χρησιμοποιείται  από πολλές χώρες ως οδηγός κατά τη διαπραγμάτευση διμερών φορολογικών συμβάσεων.

Μεταξύ άλλων αναθεωρήσεων, η τελευταία έκδοση της Συνθήκης ενσωματώνει τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν από τις χώρες το 2015 ως αποτέλεσμα του έργου του ΟΟΣΑ / G20 για τη μείωση της διάβρωσης της φορολογικής βάσης (BEPS). Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στη μείωση της φοροαποφυγής από τις πολυεθνικές και στη βελτίωση της επίλυσης των διασυνοριακών φορολογικών διαφορών.

Αυτή η νέα συνθήκη αντικατοπτρίζει τις συμφωνίες BEPS για την αντιμετώπιση των υβριδικών αναντιστοιχιών, την παρεμπόδιση της κατάχρησης των φορολογικών συνθηκών, την επέκταση του ορισμού της μόνιμης εγκατάστασης και τη βελτίωση της διαδικασίας αμοιβαίας συμφωνίας για την επίλυση διαφορών σχετικά με φορολογικές συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας MAP.

Δείτε εδώ την έκδοση του ΟΟΣΑ
Ετικέτες για αναζήτηση ΟΟΣΑ BEPS


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο