Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Παπανάτσιου: «Πως θα γίνει η εκτίμηση των νέων αντικειμενικών»


 
Η απουσία αγοραπωλησιών ακινήτων σε πολλές περιοχές τα τελευταία χρόνια οδήγησε στην επιλογή των εκτιμητών μόνο για φέτος, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Προσπαθήσαμε ψηφιακά να βάλουμε σε μία βάση πολλά στοιχεία και να τα επεξεργαστούμε, ώστε να είναι ασφαλή και να παραμείνουν τα αρχεία σε βάθος χρόνου, αλλά δυστυχώς σε πολλές περιοχές τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία αγοραπωλησία ακινήτου. Αυτό μας ανάγκασε να βρούμε άλλους τρόπους για να κάνουμε την εκτίμηση των νέων αντικειμενικών αξιών», είπε η κ. Παπανάτσιου.

«Σε αυτή την περίπτωση προχωρήσαμε με τον παράγοντα άνθρωπος», συνέχισε η κ. Παπανάτσιου, «επειδή ο χρόνος είναι πολύ λίγος και πρέπει να τελειώσουμε σχετικά γρήγορα ώστε να υπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς, για φέτος ο υπολογισμός θα γίνει από πιστοποιημένους εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών, που θα καταθέσουν σε μία βάση τις εκτιμήσεις τους».

«Θα γίνει σύγκριση με τα στοιχεία των τραπεζών και εκεί όπου έχουμε μεγάλες αποκλίσεις, θα πάμε σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που θα βλέπει αυτές τις διαφορές και με την εισήγηση εμπειρογνωμόνων θα προχωρά στον προσδιορισμό της τελικής αντικειμενικής αξίας. Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχουμε τελειώσει», όπως εκτίμησε.

Σημείωσε πάντως ότι «αυτό είναι μόνο για φέτος, στη συνέχεια θα προχωρήσουμε με τις επιτροπές που έχουμε νομοθετήσει και με τα στοιχεία που θα μπαίνουν στο ψηφιακό σύστημα, είναι μία διαδικασία που θα έχει διάρκεια, όχι κάτι που τελειώνει».

Εξάλλου, για τον φετινό ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις και μετά θα ακολουθήσει ο ΕΝΦΙΑ. «Ακόμη και αν γίνει νωρίτερα, θα υπάρχουν πιο πολλές δόσεις», όπως είπε.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Ακούστε το ηχητικό:

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο