Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Επιστολή του Διοικητή ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή προς τους εργαζομένους της ΑρχήςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔ Ι Ο Ι Κ Η Τ Η Σ

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2018

Ταχ. Δ/νση : Καραγεώργη Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας : 10184 – Αθήνα
Πληροφορίες : Γραμματεία
Τηλέφωνο : +30 210 337 5720
Fax : +30 210 337 5393
E-Mail : [email protected]

Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 2017 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μια χρονιά, κατά την οποία εργαστήκαμε όλοι συστηματικά προκειμένου να πετύχουμε τους επιχειρησιακούς στόχους μας, και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τις οργανωτικές προκλήσεις του πρώτου έτους λειτουργίας ως ανεξάρτητη Αρχή.

Χάρη στις προσπάθειές σας, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στους επιχειρησιακούς στόχους της ΑΑΔΕ, αλλά και να προχωρήσουν τα μεταρρυθμιστικά έργα που θα εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών, θα βελτιώσουν το εργασιακό σας περιβάλλον και θα εμπεδώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που επιδιώκουμε με τους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλατε προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του 2017. Χωρίς να θέλω να αποκλείσω κανέναν, συγχαρητήρια και ευχαριστίες αξίζουν ιδίως σε όσους δούλεψαν, τόσο στις κεντρικές όσο και στις περιφερειακές μας υπηρεσίες, για την επίτευξη των στόχων των εσόδων, για την υλοποίηση του πολύ απαιτητικού προγράμματος των προληπτικών ελέγχων, για την επίσπευση των επιστροφών φόρων και την πολύ μεγάλη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών μας έναντι των πολιτών και των επιχειρήσεων, για τον ανασχεδιασμό, μεσούντος του έτους, της προτεραιοποίησης των φορολογικών ελέγχων σε συμμόρφωση με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, για την εντατικοποίηση των προσπαθειών ολοκλήρωσης των φορολογικών ελέγχων από όλες τις ελεγκτικές μας υπηρεσίες, για την επίτευξη του στόχου ελέγχων από τις ΚΟΕ των Τελωνείων και των χημικών αναλύσεων από τις χημικές υπηρεσίες μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης στους ανθρώπους μας σε όλες τις συνοριακές και ακριτικές περιοχές της χώρας, όπου υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς και στις υπηρεσίες πληροφορικής μας, οι οποίες υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να ανταποκριθούν στα πολύ πιεστικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και θέσης σε παραγωγική λειτουργία των εφαρμογών που απαιτήθηκαν από τη νομοθεσία και τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΑΑΔΕ.

Πριν από λίγες ημέρες καταβλήθηκαν τα ποσά βράβευσης των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 4 του ν. 4389/2016, για την αποτελεσματικότητα και τη συνεισφορά τους εντός του 2016.

Με την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, η ΑΑΔΕ βράβευσε για πρώτη φορά τις οργανικές της μονάδες, με συμβολικής αξίας χρηματικά βραβεία. Η βράβευση αυτή αντικατοπτρίζει την επιθυμία όλης της ιεραρχίας να ευχαριστήσουμε όλες και όλους εσάς που συμβάλατε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της ΑΑΔΕ.

Γνωρίζουμε τις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλονται στις υπηρεσίες μας σε όλη τη χώρα για την επίτευξη των στόχων μας, πολλές φορές υπό δυσχερείς συνθήκες. Ωστόσο, μια διαδικασία βράβευσης πρέπει, εκτός από τις προσπάθειες, να λαμβάνει υπόψη και τα αποτελέσματα, όπως άλλωστε ορίζει και η σχετική νομοθεσία. Ένας οριζόντιος, ισομερής διαμοιρασμός του διαθέσιμου ποσού για τη βράβευση των υπηρεσιών δεν θα ήταν δίκαιος, διότι δεν θα αντανακλούσε τις διαφορές στην αποτελεσματικότητα τους κατά την επίτευξη των στόχων και στη συνεισφορά τους στο συνολικό έργο της ΑΑΔΕ. Για το λόγο αυτό, θέσαμε περισσότερα του ενός κριτήρια, ώστε αφενός να βραβευθούν όλες οι υπηρεσίες μας με βάση την επίδοσή τους, αφετέρου να αποτυπώσουμε όσο πιο δίκαια ήταν εφικτό τις διαφορές στην επίτευξη των επιμέρους στόχων και δράσεων των υπηρεσιών μας, αλλά και στη θετική επίπτωση τους στην στη συνολική στοχοθεσία της ΑΑΔΕ και την εικόνα της προς τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη και τις διάφορες δυσχέρειες, όπως ιδίως την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Το 2018 μας βρίσκει με τις μηχανές αναμμένες για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου της ΑΑΔΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών χαρακτηριστικών του αρχιτεκτονικού σχεδίου της ΑΑΔΕ που θέλουμε και που οι πολίτες περιμένουν από εμάς τα επόμενα χρόνια, εντός του 2018 θα περάσουμε στο λεπτομερειακό σχεδιασμό και την υλοποίηση των βημάτων εκείνων που σταδιακά θα αλλάξουν το πρόσωπο των υπηρεσιών.

Παράλληλα, μέσα στο 2018 θα ολοκληρωθούν και τα επόμενα τμήματα του νέου συστήματος διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού μας, και ιδίως το Βαθμολόγιο, το νέο Σύστημα Αποδοχών, η αξιολόγηση των στελεχών μας και οι διαδικασίες επαγγελματικής εξέλιξης μέσα στην ΑΑΔΕ. Σε όλη αυτή τη διαδικασία θα προχωρήσουμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα, θέτοντας το σχεδιασμό των αρμόδιων υπηρεσιών σε διάλογο με τους εκπροσώπους σας, αλλά και με οποίον από εσάς θέλει να μας εκφράσει απευθείας τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και προβληματισμούς του.

Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλο. Όπως σημαντικός είναι και ο ρόλος της ΑΑΔΕ στην προσπάθεια της Χώρας να αφήσει πίσω της τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και να προσελκύσει νέες επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και, συνακόλουθα, περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο.

Στην προσπάθεια αυτή, η εφαρμογή των νόμων με αποτελεσματικότητα, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη δικαιοσύνη είναι καθοριστικής σημασίας και θα ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην επιτυχία των οποίων στηρίζεται και η επιτυχής πορεία των δημοσίων εσόδων.

Οι μέχρι σήμερα επιτυχίες όλων σας, μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε τους στόχους και του νέου έτους και ότι θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, τόσο για τη δική μας καθημερινότητα, όσο και για τους πολίτες και τη Χώρα.

Ευχαριστώντας και πάλι όλες και όλους σας, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά και Καλά, και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΠΙΤΣΙΛΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο