Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Τη βελτίωση της ρύθμισης που προβλέπει την αποπληρωμή οφειλών επιχειρήσεων κι ελεύθερων επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ προς την εφορία σε 120 δόσεις ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος ΜίχαλοςΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ ΚΑΙ ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ

Τη βελτίωση της ρύθμισης που προβλέπει την αποπληρωμή οφειλών επιχειρήσεων κι ελεύθερων επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ προς την εφορία σε 120 δόσεις ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως τονίζει ο κ. Μίχαλος, πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κι ελευθέρων επαγγελματιών χάνουν τη ρύθμιση, που θα μπορούσε να φανεί σωτήρια για τη βιωσιμότητά τους, καθώς τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν, είναι εξαιρετικά αυστηρά και περιορίζουν αισθητά τον αριθμό επιχειρηματιών που μπορούν να κάνουν χρήση της ευεργετικής αυτής ρύθμισης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τονίζει ότι:

«Η ρύθμιση θα πρέπει να ισχύσει και για τις οφειλές του 2017 και όχι του 2016. Δεν θα πρέπει να αποκλείει επιχειρηματίες με εισοδηματικά κριτήρια και κυρίως επιχειρηματίες με ακίνητη περιουσία.
Σημειώνεται ότι επιχειρηματίες που έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 250.000 ευρώ, εξαιρούνται από τη ρύθμιση
».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ καλεί εκ νέου το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και στην τροποποίηση των διατάξεων που διέπουν τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς οι επιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον το 50% των εσόδων τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που σε πολλές περιπτώσεις, σωρευτικά μπορεί να φτάσει ακόμη και το 75%

Όπως αναφέρει ο κ. Μίχαλος, το 2018 αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει η οικονομία σημαντικά βήματα προόδου και να αρχίσει να μετουσιώνεται στην αγορά η βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ωστόσο, τονίζει, ότι όσο συνεχίζεται η φορομπηχτική αυτή πολιτική, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να χάσει το θετικό momentum για την έξοδο από την ύφεση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο