Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χαμηλότερο πλαφόν στα υγρά καύσιμα

Χαμηλότερο πλαφόν στα υγρά καύσιμα

Nέο χαμηλότερο πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι νέες τιμές ισχύουν από χθες, Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 22:00.

Ειδικότερα, για νησιά με τουλάχιστον τρία σημεία πώλησης υγρών καυσίμων το πλαφόν ορίσθηκε για την αμόλυβδη βενζίνη στα 1,236 ευρώ/λίτρο, την αμόλυβδη Super στα 1,435 ευρώ/λίτρο, τη Super στα 1,315 ευρώ/λίτρο και για το Diesel στα 1,348 ευρώ/λίτρο.

Αντίστοιχα για νησιά με μέχρι δύο σημεία πώλησης υγρών καυσίμων το πλαφόν ορίσθηκε για την αμόλυβδη βενζίνη στα 1,246 ευρώ/λίτρο, την αμόλυβδη Super στα 1,445 ευρώ/λίτρο, τη Super στα 1,325 ευρώ/λίτρο και το Diesel στα 1,358 ευρώ/λίτρο.

Σημειώνεται ότι η μεθοδολογία με την οποία καθορίζεται αυτή η ανώτατη τιμή, προσδιορίζεται από τη ΡΑΕ. Το αποτέλεσμα προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ως τιμή αναφοράς τη μέση τιμή του νομού Αττικής, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην τιμοληψία του υπουργείου ανάπτυξης την 22α Αυγούστου 2008 με όριο κόστους μεταφορικών τα 0,055 ευρώ/λίτρο. Σε περιπτώσεις νησιών με το πολύ μέχρι δυο σημεία πώλησης καύσιμων το όριο αυτό εκτιμήθηκε σε 0,065 ευρώ/λίτρο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σήμερα απεστάλη 3η εγκύκλιος προς όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στην οποία ορίζονται οι ΑΤΚ ανά περίπτωση.

Πηγή : Εξπρές
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο