Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση φόρου υπεραξίας για μεταβιβάσεις μικρομεσαίων

Τη Μείωση του φόρου υπεραξίας για μεταβιβάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά ο εμπορικός σύλλογος Πειραιώς.

Tη μείωση της φορολογίας υπεραξίας από τη μετάβαση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε χθεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για μια ευρύτερη φορολογική μεταρρύθμιση, υποβάλλει το αίτημα όπως εξεταστούν και αναθεωρηθούν προς το ευμενέστερο οι τρόποι υπολογισμού υπεραξίας από μεταβίβαση εταιρικής μερίδας σε Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε.

Θεωρούμε όμως απαραίτητο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της φορολογικής μεταρρύθμισης να δοθούν επιπλέον φορολογικά κίνητρα και συγκεκριμένα:

Ανεξάρτητα αν συνταξιοδοτείται ή όχι ο πατέρας ή σύζυγος, η μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου από πατέρα σε παιδιά ή σύζυγο θα πρέπει να είναι αφορολόγητη. Επίσης, αφορολόγητη πρέπει να είναι η μεταβίβαση από παππού ή γιαγιά, λόγω συνταξιοδότησης, στα εγγόνια που επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης.

Στην περίπτωση μεταβίβασης, λόγω κληρονομιάς ή κληροδοσίας, γονικής παροχής ή δωρεάς, ο φόρος τον οποίο καταβάλλει ο διάδοχος του επιχειρηματία να υπόκειται σε μία από τις δύο χαμηλές κλίμακες του φόρου υπεραξίας.

Για τη μεταβίβαση εταιρικού μεριδίου προς τρίτους, τόσο στις Ο.Ε., Ε.Ε., όσο και στις ΕΠΕ να εφαρμοστεί ευνοϊκή φορολογία της υπεραξίας των μεταβιβαζομένων εταιρικών μεριδίων, καθώς σκοπός της πολιτείας είναι να στηρίξει και να δώσει κίνητρα για τη συνέχεια της επιχείρησης του μικρομεσαίου επιχειρηματία, ο οποίος είναι απαραίτητος στην αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία.

Επίσης, σοβαρό κίνητρο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να αποτελέσει η αφορολόγητη μεταβίβαση ακινήτου από εταίρο κατά τη μετατροπή ή συγχώνευση της εταιρίας, αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις μετά την κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού δεν έχουν κίνητρα επενδύσεων, ενώ πρόσφατα, όπως γνωρίζετε, επιβλήθηκε πρόσθετο οικονομικό βάρος με το ΕΤΑΚ στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων».


Πηγή : Εξπρές
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο