Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΑΕΔ: Όλες οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούχοι των παροχών του ν.3655/2008

Οι εργαζόμενες μητέρες σε όλους τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και σε Ιδρύματα, Σωματεία, Συλλόγους και γενικά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

ΟΑΕΔ: Όλες οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούχοι των παροχών του ν.3655/2008

Οι εργαζόμενες μητέρες σε όλους τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και σε Ιδρύματα, Σωματεία, Συλλόγους και γενικά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Αυτό διευκρινίστηκε, με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού, με την οποία διευκρινίζεται ειδικότερα το περιεχόμενο των όρων «επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις», όπως διατυπώνονται στο άρθρο 142 του ν.3655/2008, με το οποίο θεσμοθετήθηκε η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, σε αυτές υπάγονται όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως της φύσεως της εργοδοτικής δραστηριότητας.

Η υπουργός κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά έδωσε οδηγίες για την άμεση εφαρμογή των παραπάνω, τονίζοντας ότι, όποιες περιπτώσεις ήταν σε εκκρεμότητα για αυτό το λόγο πρέπει να διεκπεραιωθούν άμεσα και χωρίς καμία ταλαιπωρία των εργαζομένων μητέρων.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 142 του ν.3655/2008, είναι οι μητέρες, που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις,
Έχουν ενεργή εργασιακή σχέση οποιασδήποτε μορφής (ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση),
Είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και
Υπάγονται στο άρθρο 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ετών 2004-2005.

Με την πρόσφατη πρωτοβουλία της υπουργού κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, διευρύνεται σημαντικά ο αριθμός των εργαζόμενων μητέρων που δικαιούνται της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας. Ταυτόχρονα όμως, πιστοποιείται η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και της Κυβέρνησης για την υιοθέτηση και σωστή εφαρμογή καινοτόμων μέτρων κοινωνικής προστασίας, με το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Πηγή  Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο