Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο

ΑΥΞΗΣΗ 35% σημείωσε η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά.

Έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο
   
ΑΥΞΗΣΗ 35% σημείωσε η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά.

Η έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές αντικατοπτρίζει την κρίση στην αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας των καταναλωτών αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν πολλοί έμποροι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων (άρχισαν στις 15 Ιουλίου) οι οποίες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αυξήθηκαν
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας, η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασε τα 105 εκατ. ευρώ (από 77,5 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2007), ενώ η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 14,3 εκατ. ευρώ (από 14,8 εκατ. ευρώ). Συνολικά τους πρώτους επτά μήνες του 2008 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε σε 716 εκατ. ευρώ, από περίπου 700 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Δυσπραγία
Το γεγονός ότι η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα δείχνει επίσης τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά, εκ των οποίων πολλά είναι υπερχρεωμένα σε δάνεια και κάρτες.

Ο χειρότερος μήνας
Ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μήνας του έτους έως τώρα όσον αφορά τις ακάλυπτες επιταγές, των οποίων ο αριθμός - σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τειρεσίας- ανήλθε συνολικά σε 10.361 από 7.344 πέρυσι. Ο αριθμός των απλήρωτων συναλλαγματικών τον προηγούμενο μήνα ανήλθε σε 10.565 από 9.537 τον Ιούλιο του 2007.

Πηγή Τα Νέα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο