Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απειλή νέου καθεστώτος επιτήρησης

Η σκιά της κοινοτικής επιτήρησης επιστρέφει και πάλι πάνω από την ελληνική οικονομία. Η αποτυχία, με την οποία στέφεται η προσπάθεια επίτευξης των στόχων του φετινού προϋπολογισμού -ιδιαίτερα στο μέτωπο του ελλείμματος- σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη αναθεώρηση επί τα χείρω των αποτελεσμάτων του 2007 από τη Eurostat, διαμορφώνει τις απαραίτητες συνθήκες.

Απειλή νέου καθεστώτος επιτήρησης

Ερχονται ελεγκτές της Ε.Ε. για να επαληθεύσουν το έλλειμμα...

Η σκιά της κοινοτικής επιτήρησης επιστρέφει και πάλι πάνω από την ελληνική οικονομία. Η αποτυχία, με την οποία στέφεται η προσπάθεια επίτευξης των στόχων του φετινού προϋπολογισμού -ιδιαίτερα στο μέτωπο του ελλείμματος- σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη αναθεώρηση επί τα χείρω των αποτελεσμάτων του 2007 από τη Eurostat, διαμορφώνει τις απαραίτητες συνθήκες. Ηδη, στελέχη της στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., αναμένονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί, για παράδειγμα, αν το έλλειμμα πέρυσι έκλεισε όντως στο 2,8% του ΑΕΠ, όπως υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση ή στο 3,1%, όπως υποψιάζονται στις Βρυξέλλες.

Αν, τελικώς, επαληθευτεί η εκτίμηση των κοινοτικών τεχνοκρατών, τότε η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Η ελληνική οικονομία θα βρεθεί και πάλι ένοχη για υπερβολικό έλλειμμα σε δύο διαδοχικές χρονιές (πέρυσι και φέτος) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει το φθινόπωρο τη διαδικασία για την υπαγωγή της οικονομίας σε καθεστώς επιτήρησης. Οπερ σημαίνει ότι οι θυσίες των τελευταίων 24 μηνών πήγαν -για μια ακόμα φορά- χαμένες.

ΠΗγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο