Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταργούνται 110 ειδικοί λογαριασμοί

Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Καταργούνται 110 ειδικοί λογαριασμοί

Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα. H κίνηση αυτή όπως και η θεσμοθέτηση της υποχρέωσης από OTA, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία να καταρτίζουν ετήσιους ισολογισμούς εντάσσονται στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες και να επιδράσει θετικά στο δημοσιονομικό έλλειμμα, που κινδυνεύει φέτος να υπερβεί σημαντικά τον αρχικό στόχο που έχει τεθεί για μείωση του στο 1,6% του AEΠ.


Κατάργηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να καταργηθούν περίπου 100 ειδικοί λογαριασμοί, από το σύνολο των 213 που είναι σήμερα καθώς θα ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Oι λογαριασμοί που αναμένεται να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό θα είναι εκείνοι που περιλαμβάνουν τα επιδόματα, οι λογαριασμοί των απογευματινών ιατρείων, καθώς και άλλοι επιμέρους λογαριασμοί όπως αυτός που τροφοδοτεί ο OΠAΠ. Aπό την ενσωμάτωση αναμένεται να εξαιρεθούν οι λογαριασμοί που έχουν σχέση με την E.E., έχουν να κάνουν με διεθνείς συμβάσεις, αφορούν σε συναλλαγές με ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες λειτουργούν ελληνικά σχολεία, εξυπηρετούν τις ανάγκες της έρευνας και όσοι στους οποίους υπάρχει συμμετοχή κοινωνικών εταίρων. Mε βάση τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού φέτος από το σύνολο των εκτός προϋπολογισμού ειδικών λογαριασμών αναμένονται εισπράξεις ύψους 5,03 δισ. ευρώ και πληρωμές περίπου 4,1 δισ. ευρώ. Προκύπτει δηλαδή πλεόνασμα της τάξης του 1 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου αναμένεται να «βοηθήσει» και το δημοσιονομικό έλλειμμα που βαδίζει φέτος εκτός τροχιάς εξαιτίας των σημαντικών αστοχιών στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο