Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νικητές φορολοταρίας. Απαραίτητη η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή των ποσών. Αύριο 29 Δεκεμβρίου η πρώτη πίστωση.Περίπου 4.000.000, κατά μέσο όρο, διαφορετικοί Α.Φ.Μ. (φορολογούμενοι) συμμετείχαν στις δέκα δημόσιες κληρώσεις της φορολοταρίας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στο σύνολο των κληρώσεων των έντεκα μηνών αυτοί ανήλθαν στα 6.000.000 περίπου. Οι συνολικοί νικητές των μέχρι τώρα έντεκα κληρώσεων ανέρχονται σε 10.963, καθώς υπήρξαν και αυτοί που κέρδισαν σε περισσότερες από μία κληρώσεις.

Αύριο 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των κερδών, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν προηγουμένως δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN) στο περιβάλλον του TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Τα παραπάνω ανέφερε η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Σ. Σεχπερίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Από τα στοιχεία της Δ.ΗΛΕ.Δ. προκύπτει ότι, περίπου 5.000 νικητές δεν έχουν ακόμη προβεί στη σχετική δήλωση του IBAN.

Υπενθυμίζουμε ότι, στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο στην εφαρμογή του TAXISnet, επιλέγοντας μετά την εισαγωγή τους «Ο λογαριασμός μου» και «Δήλωση Λογαριασμού – IBAN». Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως παραπάνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν οποτεδήποτε να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων καθώς επίσης και να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη Δ.ΗΛΕ.Δ.

Τα χρηματικά έπαθλα των κληρώσεων είναι αφορολόγητα, δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο