Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Κοινοποίηση επιστολής του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, στην οποία ζητείται η αλλαγή της επιβάρυνσης της εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίαςΠρος:
την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη

Κοινοποίηση:
Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 139

Θέμα: Περί προστίμου στα τέλη κυκλοφορίας

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αυτούσια την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας, στην οποία ζητείται η αλλαγή της επιβάρυνσης της εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας κάθε έτους:

Μέχρι το μακρινό 1997 η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ακολουθούσε την συνήθη χειρόγραφη διαδικασία, έτσι στα αρχεία των εφοριών «στοιβάζονταν» ανείσπρακτα τέλη περιμένοντας την σειρά τους.

Τότε το Υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να εισπράξει σίγουρα χρήματα, επέβαλε τα αυτοκόλλητα σήματα ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος και από τα αστυνομικά όργανα και παράλληλα επέβαλε αυστηρότατο πρόστιμο (το 100% της αρχικής οφειλής) σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους μετά την 31/12 κάθε έτους.

Από τότε πολλά άλλαξαν στον τρόπο είσπραξης, την μηχανογράφηση, τον έλεγχο, στα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις των τελών και των φόρων εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, του μοναδικού φόρου ή τέλους αυτής της μορφής.

Τα παραπάνω τέλη μπορούν εύκολα να «βεβαιωθούν» ως απαίτηση με τις ανάλογες επιβαρύνσεις των λοιπών βεβαιωμένων οφειλών.

Ποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τέλους επιβάλει αυτή την βαρύτητα στην ποινή;

Επειδή θεωρούμε την επιβολή προσαύξησης στο 100% της αρχικής οφειλής μέτρο αναχρονιστικό και άδικο ζητάμε την αλλαγή της επιβάρυνσης όπως σε οποιοδήποτε άλλο τέλος ή φόρο.


Για τον Σ.Ε.Λ.ΚΕ.

Νικόλαος Μάμαλος
Πρόεδρος Δ.Σ.
 
Χριστίνα Βρανίκα
Γ. Γραμματέας
 

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

ο Γενικός Γραμματέας
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Μουζάκης Αντώνιος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Πάτσιας Χρήστος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

η Αν. Γεν. Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη
 
ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Σιδερίδης Αστέριος
Δόβελος Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο