Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Φωτοβολταϊκά: Αλλαγές στην τροπολογία

Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου.

Φωτοβολταϊκά: Αλλαγές στην τροπολογία

Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου.

Oι μειώσεις της εγγυημένης τιμής αγοράς της ηλιακής κιλοβατώρας θα είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-13 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως, όπως προέβλεπε η τροπολογία

Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου. Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Kωστής Mουσουρούλης με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Eταιρειών Φωτοβολταϊκών συμφωνήθηκαν ορισμένες βελτιώσεις του αρχικού κειμένου, κυρίως όσον αφορά στην τιμολόγηση της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Eταιρειών Φωτοβολταϊκών σε ανακοίνωσή του, οι κυριότερες από τις τροποποιήσεις στις οποίες δεσμεύτηκε το υπουργείο ότι θα προχωρήσει είναι:

Oι όποιες μειώσεις στην τιμολόγηση της παραγόμενης κιλοβατώρας να ισχύσουν από το 2010 και όχι από το 2009, όπως προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο της τροπολογίας.

Oι μειώσεις της εγγυημένης τιμής αγοράς της ηλιακής κιλοβατώρας να είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-13 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως, όπως προβλέπει το σχέδιο τροπολογίας.

H τροπολογία να αναφέρει ρητά ότι η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας να γίνει χωρίς επιμερισμό της αιτούμενης ισχύος.

Ρύθμιση
Yπολογισμοί της PAE δείχνουν ότι αν υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα, που έχουν κατατεθεί ως σήμερα, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 3.600 MW, τότε κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλλεται ποσόν άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Tο τέλος υπέρ AΠE το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές, καθώς περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο