Ειδήσεις Τεχνολογία

Η Microsoft ετοιμάζει τον αντικαταστάτη των Windows

Το υπό ανάπτυξη σύστημα επικεντρώνεται στο Internet προσφέροντας λύσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις Το λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα δημοφιλή Windows, όταν αυτά αποσυρθούν από την κυκλοφορία, φέρεται να σχεδιάζει η Microsoft, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Η Microsoft ετοιμάζει τον αντικαταστάτη των Windows

Το υπό ανάπτυξη σύστημα επικεντρώνεται στο Internet προσφέροντας λύσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις

Το λειτουργικό σύστημα που θα αντικαταστήσει τα δημοφιλή Win- dows, όταν αυτά αποσυρθούν από την κυκλοφορία, φέρεται να σχεδιάζει η Microsoft, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Το νέο σύστημα φέρει την προσωρινή ονομασία Midori και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ακολουθεί μία εκ διαμέτρου διαφορετική προσέγγιση από τα προηγούμενα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας.

Το Midori θα επικεντρώνεται στο Internet αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το νέο σύστημα να είναι «απαλλαγμένο» από τους περιορισμούς της χρήσης του αποκλειστικά και μόνο σε προσωπικούς υπολογιστές.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία θα επιχειρήσει να δώσει μία ηχηρή απάντηση σε όλους τους ανταγωνιστές της που τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να προωθήσουν μία νέα προσέγγιση στον χώρο αυτό, κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο της αγορά στην οποία κυριαρχούσε για μεγάλο διάστημα, δίνοντας ταυτόχρονα λύσεις σε πολλά από τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι χρήστες.

Η απόφαση της Microsoft να ξεκινήσει τις έρευνες για τη δημιουργία ενός νέου λειτουργικού συστήματος ήταν πλέον επιβεβλημένη, καθώς τα Windows είχαν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες μίας άλλης εποχής και είναι πλέον σαφές, όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς, ότι δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών.

Σύγκλιση
Όπως τονίζουν, οι χρήστες σήμερα χρησιμοποιούν μία πληθώρα συσκευών, στην πλειονότητά τους φορητές, για μία σειρά πολλαπλών εφαρμογών για την επικοινωνία τους, τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και την προσωπική τους ψυχαγωγία.

Στην παρούσα φάση, που προωθείται η σύγκλιση όλων των τεχνολογιών που υποστηρίζουν το ψηφιακό περιεχόμενο που οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους, τα Windows δεν έχουν ακόμη καταφέρει να διακριθούν στις προτιμήσεις τους, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν, όταν κυριάρχησαν άνετα στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, προγράμματα νέων και μικρότερων κατασκευαστών έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και τις προτιμήσεις των χρηστών.

Οι φήμες για την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος από τη Microsoft κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, επιβεβαιώθηκαν όμως αυτή την εβδομάδα από τους Software Develop- ment Times που επικαλέστηκαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας για την περιγραφή του νέου συστήματος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχτηκε ότι «Το Midori είναι ένα από τα πολλά υπό ανάπτυξη προγράμματα της Microsoft. Προς το παρόν βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο για να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό».

Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με αυτό. Σύμφωνα, πάντως, με στελέχη της αγοράς, το Midori θα εξασφαλίζει την απαιτούμενη «διασυνδεσιμότητα» που απαιτείται ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές και πολλαπλές εφαρμογές, αποτελώντας στην πράξη την πρόταση της Microsoft για το πέρασμα σε μία νέα εποχή.

Επισημαίνουν δε, ότι σε κάθε περίπτωση η εταιρεία οφείλει να παρουσιάσει κάτι νέο σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή της και την επικράτησή της στο Internet έναντι μίας στρατιάς ανταγωνιστών όπως η Google.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο