Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα σε εμπόρους-ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση

Σειρά νέων φόρων, με επίκεντρο 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση από το φθνόπωρο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής.

Ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα σε εμπόρους-ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση

Σειρά νέων φόρων, με επίκεντρο 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση από το φθνόπωρο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα,  Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αξιολόγηση των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκάλεσε σοκ στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς η πλειονότητα των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε ετήσια εισοδήματα έως 4.000 ευρώ!

Έτσι, ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται έτοιμος να εξετάσει την επιβολή όριου ελαχίστου εισοδήματος και να επιβάλει τεκμαρτό φόρο εισοδήματος σε όσους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή κάτω από 4.800 ευρώ.

Αν και ορισμένοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών πρότειναν μέχρι και την επιστροφή των αντικειμενικών κριτηρίων (υιοθετήθηκαν το 1994 και καταργήθηκαν τέσσερα χρόνια, ο υπουργός τις απέρριψε.

Ωστόσο, σε αυτό που δείχνει να έχει καταλήξει είναι η κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης μετοχών, ομολόγων, καταθέσεων και stock options.

Δηλαδή, να προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα και να φορολογούνται βάσει της φορολογικής κλίμακας.

Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο