Εντός του μηνός τα πρώτα σημειώματα φόρου ακινήτων

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Αύγουστος 2008
Με τη συνδρομή δύο ιδιωτικών εταιρειών θα αποσταλούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, προς περίπου 4.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τη διαδικασία της αποστολής. Taxheaven.gr

Με τη συνδρομή δύο ιδιωτικών εταιρειών θα αποσταλούν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, προς περίπου 4.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τη διαδικασία της αποστολής.

Το υπουργείο Οικονομικών κυριολεκτικά «καίγεται» για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, για την πληρωμή του νέου φόρου επί των ακινήτων, καθότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός είναι ήδη εκτός τροχιάς, εμφανίζοντας στο πεντάμηνο άνοιγμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, το έλλειμμα έφτασε σε 6,78 δισ. ευρώ, ενώ, με βάση τον αρχικό στόχο του υπουργείου Οικονομικών, θα έπρεπε να είχε συγκρατηθεί σε 3,88 δισ. ευρώ.

Πηγη Ναυτεμπορική