Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέες αποφάσεις από το Υπουργείο Απασχόλησης για την μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων στο ΙΚΑ

Με απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνης Πάλλη- Πετραλιά εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο σειρά οδηγιών στο πλαίσιο εφαρμογής της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης. Αφορούν στη μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων στο ΙΚΑ, στη ρύθμιση θεμάτων για την διαδοχική ασφάλιση και στις συνδρομές υπέρ οργανώσεων συνταξιούχων.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
30-07-2008


Με απόφαση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνης Πάλλη- Πετραλιά εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο σειρά οδηγιών στο πλαίσιο εφαρμογής της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης. Αφορούν στη μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων στο ΙΚΑ, στη ρύθμιση θεμάτων για την διαδοχική ασφάλιση και στις συνδρομές υπέρ οργανώσεων συνταξιούχων.    

Μείωση εισφορών
 
Μειώνονται ισόποσα και σταδιακά κάθε τρία (3) χρόνια και μέσα σε μια δεκαετία, οι εισφορές των ασφαλισμένων εντασσόμενων Ταμείων ώστε να εξισωθούν πλήρως με τα αντίστοιχα ποσοστά που ισχύουν στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (εισφορά ασφαλισμένου 6,67%- εισφορά εργοδότη 13,33%).

Διαδοχική Ασφάλιση

 Δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλιση στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης των μέχρι 31/7/2008 ασφαλισμένων των: ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΤΣΠ- ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠ- ΕΤΒΑ και ΤΑΠΑΕ «Η ΕΘΝΙΚΗ» που έχουν πραγματοποιήσει χρόνο στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ο χρόνος αυτός που έχει διανυθεί θα θεωρείται ενιαίος, εφόσον η αίτηση συνταξιοδότησης υποβληθεί από την 1/8/2008 και εφεξής.

Δεδομένου ότι μετά την ένταξη των ανωτέρω Ταμείων και Κλάδων καθώς και του ΤΣΕΑΠΓΣΟ, του ΤΣΠ- ΑΤΕ, και του ΤΑΠ- ΙΛΤ στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ο χρόνος ασφάλισης που πραγματοποιήθηκε, ο χρόνος που αναγνωρίστηκε και εξαγοράστηκε ως συντάξιμος στους κλάδους αυτούς κλπ., λογίζεται ότι πραγματοποιήθηκε στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (παρ.7, άρθρου 5 του ν. 3029/2002), συνάγεται ότι οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης δεν θα εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις που θα έχει χωρήσει ασφάλιση και σε οποιονδήποτε εντασσόμενο φορέα. 

Οι ρυθμίσεις αυτές διορθώνουν στρεβλώσεις και αδικίες του θεσμού της Διαδοχικής Ασφάλισης προς όφελος των ασφαλισμένων στα εντασσόμενα Ταμεία.
 
Οργανώσεις Συνταξιούχων

Δίδεται η δυνατότητα στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς να παρακρατούν, μετά από απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων τις συνδρομές προς τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, εφόσον αυτές υποβάλλουν αναλυτικές καταστάσεις που θα συνοδεύονται από ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις (ν.1599/1986) των συνταξιούχων- μελών τους με τις οποίες θα αποδέχονται την παρακράτηση αυτή από την καταβαλλόμενη σύνταξη.              
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο