Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δέκατη η Ελλάδα στον ΟΟΣΑ ως προς το ύψος του πληθωρισμού, με 4,9%

Tη 10η υψηλότερη θέση ως προς τον πληθωρισμό, μεταξύ των 30 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέλαβε η Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο.

Δέκατη η Ελλάδα στον ΟΟΣΑ ως προς το ύψος του πληθωρισμού, με 4,9%
 
Tη 10η υψηλότερη θέση ως προς τον πληθωρισμό, μεταξύ των 30 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέλαβε η Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, στην Ελλάδα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 4,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Την ίδια περίοδο, ο μέσος πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ διαμορφώθηκε στο 4,4%.

Στην κατάταξη του ΟΟΣΑ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισλανδία με πληθωρισμό 12,8% και ακολουθούν η Τουρκία με 10,6%, η Τσεχία με 6,7%, η Ουγγαρία με 6,6%, το Βέλγιο με 5,8%, η Κορέα με 5,5%, το Μεξικό με 5,3%, η Ιρλανδία με 5,1%, οι ΗΠΑ και η Ισπανία με 5%.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στο σύνολο των 30 χωρών - μελών του ΟΟΣΑ σημείωσε αύξηση 2,2% και στην Ελλάδα 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο δείκτης τιμών τροφίμων στην Ελλάδα αυξήθηκε τον περασμένο Ιούνιο κατά 6,0% (σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007) όταν σε μέσα επίπεδα στον ΟΟΣΑ η αντίστοιχη αύξηση ήταν της τάξης του 6,5%. Ο δείκτης ενεργειακών προϊόντων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 20,1% ενώ σε μέσα επίπεδα στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 19,3%.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο