Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διευκρινίσεις για την συμπλήρωση στοιχείων στο μητρώο ΕΟΠΥΥ- ΕΚΑΠΤΥΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΕΙΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Μαρούσι, 07/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι κατασκευαστές/εισαγωγείς/διακινητές σκευασμάτων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ιατροτεχνολογικών προϊόντων θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει τα προϊόντα τους στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ- ΕΚΑΠΤΥ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ. 108 ν. 4461/2017 - ΦΕΚΑ'/74, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει προκειμένου αυτά να αποζημιώνονται από τον Οργανισμό.

Για όλα τα προϊόντα θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί υποχρεωτικά:

Α) Το πεδίο της δήλωσης των τριών χαμηλότερων τιμών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν το προϊόν είναι εισαγόμενο και κυκλοφορεί σε περισσότερες από τρεις χώρες της Ε.Ε., με υποβαλλόμενη ηλεκτρονικά και τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Β) Το πεδίο του «εγχωρίως παραγόμενου» αν το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα όπου καταχωρεί ηλεκτρονικά και υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το πρότυπο που βρίσκεται στο μητρώο.

Γ) Το πεδίο του «εγχωρίως κυκλοφορούν» αν το προϊόν παράγεται/κατασκευάζεται σε άλλη χώρα για την Ελλάδα και κυκλοφορεί σε λιγότερες από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με υποβαλλόμενη ηλεκτρονικά και τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το πρότυπο που βρίσκεται στο μητρώο. Επιπρόσθετα θα πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση του ίδιου του παραγωγού/κατασκευαστή που θα βεβαιώνει ότι το προϊόν παράγεται/κατασκευάζεται για κυκλοφορία στην Ελλάδα από το συγκεκριμένο εισαγωγέα/διακινητή.

Παρακαλούμε όλους να έχουν ολοκληρώσει τις αναγκαίες ενέργειες καταχώρησης των προϊόντων τους μέχρι και την Παρασκευή 15-12-2017, καθώς όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει η επόμενη επικαιροποίηση θα διενεργηθεί μετά το 1ο τρίμηνο του 2018.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις που είχαν εκδοθεί από 23/10 μέχρι και 31/10 και δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν επειδή το εμπορικό προϊόν δεν βρίσκονταν ακόμη στην εφαρμογή της εκτέλεσης γνωματεύσεων θα μπορέσουν να υποβληθούν στο μήνα Οκτώβριο με συμπληρωματική υποβολή μέχρι και τις 31/12/2017.

Ειδικά για τους προμηθευτές/διακινητές ιατρικού οξυγόνου (φιάλες αέριο και υγρό) θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με το πώς θα εκτελεστούν οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις που εκκρεμούν από 23/10 και μετά.

Επιπρόσθετα σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας λίστα με όλα τα εγκεκριμένα και αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ προϊόντα κατά κατηγορία, όπου θα μπορεί ο κάθε συμβεβλημένος πάροχος αλλά και ο πολίτης να τα αναζητήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι για βοήθεια σχετικά με το μητρώο μπορείτε να απευθύνεστε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

• για τεχνική βοήθεια επί της εφαρμογής των εκτελέσεων στο [email protected],
• για τεχνική βοήθεια επί της εφαρμογής του μητρώου στο [email protected],
• για την κοστολόγηση που αφορά στα συμπληρώματα ειδικής διατροφής για ιατρικούς σκοπούς και το υγειονομικό υλικό (πχ. επιθέματα, οστομικά, αντλίες ινσουλίνης, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, περιτοναϊκή κάθαρση, αναλώσιμο διαβήτη, καθετήρες/ουροσυλλέκτες, υλικά μεσογειακής αναιμίας) στο [email protected],
• για την κοστολόγηση που αφορά σε υλικά πρόσθετης περίθαλψης (πχ. ορθοπεδικά, αναπνευστικά, ακουστικά βαρηκοΐας) στο [email protected]


Ο Πρόεδρος
Σ. Μπερσίμης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο