Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΕΦΚΑ: «Διάδοση ψευδών ειδήσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων»Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017

Διάδοση ψευδών ειδήσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας σχετικά με την επιστροφή των διαφορών κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων , ανακοινώνονται από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ τα ακόλουθα:

1. Σε ο,τι αφορά τον συγκεκριμένο συνταξιούχο -τα στοιχεία εκκαθάρισης και πληρωμής σύνταξης μηνός 12/2017 του οποίου δημοσιοποιούνται ως φωτοτυπία στην εν λόγω εφημερίδα - το ποσό που καταβλήθηκε είναι το ποσό που πράγματι δικαιούται, όπως εμφανίζεται στο σχετικό έγγραφο (3) του δημοσιεύματος. Το εκκαθαριστικό που απεικονίζει την ανάλυση των ποσών τα οποία δεν συμφωνούν με τα ποσά που δικαιούται ο συνταξιούχος (σχετικό έγγραφο 2 του δημοσιεύματος), απεικονίζει προηγούμενο στάδιο μηχανογραφικής επεξεργασίας της εκκαθάρισης και όχι στο τελικό στάδιο, όπου η ασθένεια εμφανίζεται ως κράτηση και όχι ως επιστροφή όπως σωστά επιμερίστηκε στο έγγραφο 3 του δημοσιεύματος. Εάν πρόσεχε καλύτερα ο καχύποπτος συντάκτης του δημοσιεύματος, θα έβλεπε ότι το ποσό των 721,06€ προκύπτει από το άθροισμα του μικτού ποσού που επιστρέφεται (635,44€) και του ποσού κράτησης εισφοράς περίθαλψης μηνός Δεκεμβρίου (85,62€).

2. Σε ο,τι αφορά την περίπτωση γυναίκας συνταξιούχου που αναφέρεται στο δημοσίευμα, σημειώνουμε ότι κανένα δικαίωμα δεν χάνεται για καμία απολύτως κατηγορία συνταξιούχων.

3. Σχετικά με την εκτίμηση δαπάνης, το συνολικό ποσό επιστροφής έχει εκτιμηθεί στα 315 εκατ.€ και καταβλήθηκαν 295εκατ.€ διότι όπως όλοι γνωρίζουν μέσα στα 315 εκατ.€ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και ποσά επιστροφής θανόντων και άλλων περιπτώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιήθηκε επιστροφή διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης των δικαιούχων.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπολογισμός της επιστροφής των αχρεωστήτως εισπραχθεισών εισφορών περίθαλψης έχει γίνει μηχανογραφικά και είναι είναι ορθός.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο