Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΛΕΠΑ: Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 14/12

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected]

06/12/2017

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017


ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

• Αθήνα 10.30 π.μ. στην Ομόνοια
• Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Απέναντι στην κυβέρνηση που «τρέχει» μαζί με το κουαρτέτο την τρίτη «αξιολόγηση» με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την στήριξη του κεφαλαίου, σηκώνουμε τείχος αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, οργανώνουμε αποφασιστικά την απεργιακή αναμέτρηση της 14ης Δεκέμβρη.

Το πανηγυρικό κλίμα που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν με το παραμύθι περί δίκαιης ανάπτυξης δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης μαζί με τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, δείχνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους τα νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι από την μια πλευρά επιδιώκουν νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενώ από την άλλη τα σχέδια τους προβλέπουν νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με "ζεστό" χρήμα, αλλά και την υλοποίηση της κύριας επιδίωξης της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουν μια άσχημη κατάσταση όπως απληρωσιά, εντατικοποίηση της εργασίας, με δουλειά σαββατοκύριακα, νύχτα, αργίες, ανεξάρτητα εάν κάποιος εργάζεται σε πολυεθνική ή σε γραφείο της γειτονιάς. Η μη ύπαρξη ΣΣΕ με ευθύνη του ΣΕΒ σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα έρχονται ακόμα περισσότερο να επιδεινώσουν την ζωή τους.

Ήδη οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου έχουν πάρει τα μέτρα τους, με πρωτοπόρο σε αυτό την PWC  που μέσα από τη νέα ατομική σύμβαση απαιτεί οι εργαζόμενοι να απεμπολήσουν οποιοδήποτε δικαίωμα είχαν κατοχυρώσει τα προηγούμενα χρόνια. Αφαιρώντας δικαιώματα στην εργασία και στο επάγγελμα (λογιστές, ελεγκτές κλπ). Η εταιρία σε ρόλο σύγχρονου δουλέμπορα προβάλλει την απαίτησή της  να  απασχολεί όσο θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει τους εργαζόμενους, ακόμα και να τους δανείζει πλήρως ή μερικώς σε πελάτες. Επιδιώκει να τελειώνει με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο των εργαζομένων, να τους χρησιμοποιεί όταν και όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο, ενσωματώνοντας τις οδηγίες Σέρκας της ΕΕ, που γίνεται διάκριση του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό, με την πρόθεση αυτός που χαρακτηρίζεται ως μη ενεργός εργάσιμος χρόνος από τον εργοδότη, να μην αμείβεται. Μια σύμβαση κόλαφο, ένας μεσαίωνας για τους εργαζόμενους. Ανοίγοντας  επικίνδυνο δρόμο για τους εργαζόμενους του κλάδου και γενικότερα. Είναι η υλοποίηση της απαίτησης του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Στα πλαίσια αυτά είναι επίκαιρη όσο ποτέ η συζήτηση και πάλη για την κλαδική σύμβαση. Μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, που θα θέτει όρια στην ασυδοσία των εργοδοτών, σύμβαση που θα αποτελεί προστασία σε όποιον χώρο και αν δουλεύουμε, σύμβαση με όρους που ΘΑ ΒΑΖΕΙ STOP στον άθλιο διαχωρισμό νέων και παλιών.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός, μία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας άρπαξαν τα χρόνια της κρίσης. Έτσι ΕΜΕΙΣ κάνουμε πράξη την πρότασή μας για ενωτικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει πνοή στο κίνημα.

Όσο δεν αντιδράμε μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς. Όσα ψίχουλα και αν μοιράσουν, όση στάχτη και να ρίξουν στα μάτια μας, η τσέπη θα συνεχίσει να είναι μείον, οι συγγενείς μας θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι ή να δουλεύουν με ημιαπασχόληση παίρνοντας ψίχουλα, η σύνταξη των γονιών μας θα συνεχίσει να πετσοκόβεται.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση!
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Την απογοήτευση και την οργή που νιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.

Διεκδικούμε:

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο