Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ένωση λογιστών Ν. Μεσσηνίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας την Παρασκευή 8/12

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τη δυσκολία επιβίωσης των πελατών μας και κατά επέκταση των ίδιων των γραφείων μας. Μείωση του τζίρου των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων - που αποτελούν και την πλειοψηφία του πελατολογίου μας - λόγω μείωσης των μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κλπ., οι απελευθερώσεις, όπως η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά., οδηγούν με αριθμητική ακρίβεια στο κλείσιμο σειρά επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα, η αύξηση διαρκώς των άμεσων και έμμεσων φόρων (χωρίς αφορολόγητο, με τέλος επιτηδεύματος, τέλη σε διάφορα είδη και υπηρεσίες κτλ.), η αύξηση των υποχρεώσεών μας έναντι των πελατών μας, η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, δυσχεραίνουν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των λογιστών.

Παράλληλα, και με το 4387/2016 σε πλήρη εφαρμογή, έχουμε σειρά από μειώσεις σε παροχές πρόνοιας και υγείας.

Όλα τα παραπάνω που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι λογιστές, στην πλειοψηφία τους αυτοαπασχολούμενοι να μην μπορούν να επιβιώσουν, να βρίσκονται χρεωμένοι π.χ. στα ασφαλιστικά ταμεία, να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να απειλούνται με κατασχέσεις.

Διεκδικούμε:

• Άμεση ένταξη των επαγγελματιών σε αφορολόγητο όριο εισοδήματος.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Τερματισμό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων επαγγελματικού εξοπλισμού, πρώτης κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών.
• Καμία παραπέρα μείωση, αλλά ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών σε συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, επιδόματα.
• Υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους, με ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και πρόνοιας, μέσω αύξησης των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας την Παρασκευή 8/12 στις 08:30.

Καλούμε τα υπόλοιπα επαγγελματικά σωματεία του Νομού μας, τους συλλόγους εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων να συμμετάσχουν έμπρακτα.

ΟΜΟΦΩΝΑ Γ.Σ. Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 15Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο