Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των αστυνομικών

6 Δεκέμβριου 2017 Σχόλια
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των αστυνομικών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό διάταγμα υπ' αριθμ. 145/2017 σύμφωνα με το οποίο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του Ειδικού Λογαριασμού του Τ.Π.ΑΣ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., είναι τα εξής:

1) Αίτηση.

2) Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου (Α' Μέρος-Στρατολογικές Μεταβολές).

3) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

4) Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης ή Εκκαθαριστικού της Δ.Ο.Υ.

5) Αναλυτικό Σημείωμα Αποδοχών.

6) Γνωμάτευση της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλου Κρατικού Νοσοκομείου με ιστορικό της ασθένειας ή εγκριτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μετάβαση στην αλλοδαπή (αφορά μόνο στις περιπτώσεις μετάβασης στην αλλοδαπή).

7) Αιτιολογημένη γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή της ΑΣΥΕ, από την οποία να προκύπτει το ποσοστό ανικανότητας του μετόχου.

8) Ιατρική βεβαίωση Κρατικού Νοσοκομείου ή Ειδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή ιδιώτη ιατρού, από την οποία να προκύπτει με ακρίβεια η πάθηση του δικαιούχου ή μέλους της οικογένειάς του.

9) Αποδεικτικά έγγραφα πρόσθετων δαπανών και υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι αυτά δεν καλύφθηκαν από άλλους ασφαλιστικούς φορείς. Τα δικαιολογητικά αυτά δεν απαιτούνται σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας (δυσίατα νοσήματα), ιδίου ασφαλισμένου ή μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Υ1/Γ.Π./οικ. 16884 απόφαση του Υπουργού Υγείας (Β' 1386).

10) Εμπεριστατωμένη έκθεση υποβαλλόμενη από την αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας, από την οποία να προκύπτει με κάθε λεπτομέρεια η θεομηνία ή άλλο σοβαρό ατύχημα που έχει ως αποτέλεσμα την περιέλευση του μετόχου σε δυσχερή οικονομική θέση, τα πρόσωπα που επλήγησαν και αν αυτά έχουν ανάγκη την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

11) Ληξιαρχική Πράξη θανάτου, όταν συντρέχει περίπτωση.

12) Αντίγραφο Πορίσματος Ε.Δ.Ε. ή Π.Δ.Ε. ή βεβαίωση της Υπηρεσίας, από την οποία να προκύπτει, ότι ο τραυματισμός ή ο θάνατος αντίστοιχα, επήλθε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

13) Οποιοδήποτε δικαιολογητικό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από το οποίο να αποδεικνύεται η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αιτών.

Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του Ειδικού Λογαριασμού του Τ.Π.Α.Σ. του ΤΕ.Α.Π.Α.Σ.Α. καταλαμβάνουν και τις περιπτώσεις των εκκρεμών αιτήσεων.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης