Φρένο στις εφέσεις για φορολογικές διαφορές

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Ιούλιος 2008
AYΣTHPOTEPOI καθίστανται πλέον οι όροι με τους οποίους θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ασκούν έφεση επί αποφάσεων των διοικητικών πρωτοδικείων για διαφορές τους με την εφορία. Με σειρά «δυσμενών» για πολίτες και επιχειρήσεις αλλαγών, οι οποίες επέρχονται στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, επιδιώκεται να δοθεί τέλος στη χρονοτριβή που παρατηρείται σήμερα στην καταβολή προς την εφορία των απαιτητών ποσών. Taxheaven.gr

Φρένο στις εφέσεις για φορολογικές διαφορές              

AYΣTHPOTEPOI καθίστανται πλέον οι όροι με τους οποίους θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ασκούν έφεση επί αποφάσεων των διοικητικών πρωτοδικείων για διαφορές τους με την εφορία. Με σειρά «δυσμενών» για πολίτες και επιχειρήσεις αλλαγών, οι οποίες επέρχονται στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, επιδιώκεται να δοθεί τέλος στη χρονοτριβή που παρατηρείται σήμερα στην καταβολή προς την εφορία των απαιτητών ποσών.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ. 1105/2008), όπου περιγράφονται οι αλλαγές στον Κώδικα, οκταπλασιάζεται (στα 5.000 ευρώ από 590 ευρώ) το όριο των χρηματικών διαφορών πέραν των οποίων μπορεί να ασκηθεί έφεση επί αποφάσεων των διοικητικών πρωτοδικείων μετά την 8η Ιουνίου 2008. Παράλληλα, η έφεση επί προστίμων για παράβαση διατάξεων του ΚΒΣ θα πρέπει εφεξής να συνοδεύεται και με επιχειρήματα του διαδίκου ότι η επίλυση της διαφοράς έχει γιΑ αυτόν ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.

Ακόμη, η προσφυγή επί φορολογικών διαφορών θα κατατίθεται πλέον και στη γραμματεία του Δικαστηρίου και όχι μόνο στην εφορία, στην οποία όμως θα διαβιβάζεται και θα ορίζεται αμέσως ημερομηνία συζήτησης.

 
Πηγή: Express.gr