Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Νεφελούδης: Νέα ρύθμιση για τα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ - Υπόθεση ημερών η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ

6 Δεκέμβριου 2017 Σχόλια
Α. Νεφελούδης: Νέα ρύθμιση για τα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ - Υπόθεση ημερών η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Υπόθεση ημερών, χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης τη νέα ρύθμιση αποπληρωμής που αφορά ως και 40.000 οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν από τραπεζικά δάνεια με επιτόκιο επιδοτούμενο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.

Για «απαλλαγή από ομηρία, αλλά και καλύτερη εισπρακτική δυνατότητα», έκανε λόγο ο κ.Νεφελούδης αναφερόμενος και σε ειδική ρύθμιση για ανέργους:

Παράταση ως και τριών ετών χωρίς καμιά επιβάρυνση, δηλαδή πάγωμα οφειλής προβλέπεται για τους ανέργους, ενώ μηδενίζεται ο χρόνος μέχρι να αποκατασταθεί το εργασιακό περιβάλλον και να βρεθεί δουλειά.

Δεν μπαίνουν τόκοι υπερημερίας στις νέες οφειλές, επισήμανε ο Ανδρέας Νεφελούδης, αναφερόμενος στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για 83.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ με συνολικά χρέη πάνω από 1,463 δισ. ευρώ.

- Χρέος ως 6.000 θεωρείται ότι έχει αποπληρωθεί
- Όσοι δανειολήπτες έχουν καταβάλει το 60% του ποσού θεωρείται ότι έχουν εξοφλήσει το δάνειο, ενώ διαγράφονται οι τόκοι κεφαλαίου- υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες
- Η έκπτωση ανέρχεται στο 15%  και επιπλέον 10% για ευάλωτες ομάδες.

Εάν αποπληρωθεί μετά τις εκπτώσεις και εντός πενταετίας το 60%, διαγράφεται  το 40% και αντιστοίχως αποπληρωμή του 80% σε οκτώ χρόνια εξασφαλίζει διαγραφή του 20% του χρέους.

«Προσπαθούμε να εναρμονίσουμε στις σημερινές συνθήκες το ύψος δόσης που σε καμία περίπτωση δεν θα ανέρχεται πάνω από 10% του ετήσιου εισοδήματος διαιρούμενο σε 12 δόσεις», τόνισε ο γγ του υπουργείου Εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε επίσης ότι ετοιμάζεται και νέα ρύθμιση που θα αφορά όσους έλαβαν τραπεζικά δάνεια από τον τέως ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο και ότι αναμένεται να ανακοινωθεί σε ένα με δύο μήνες.


Δείτε το σχετικό video:



Πηγή: ΕΡΤ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης