Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΟΕΕ: Οικονομικά Χρονικά Τεύχος 159Οικονομικά Χρονικά Τεύχος 159


Τα «Οικονομικά Χρονικά» ανοίγουν το φάκελο της αγοράς των ακινήτων, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο λόγω της κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών αλλά και της υψηλής φορολογίας. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι τους τελευταίους μήνες η αγορά έχει αρχίσει κάπως να ζεσταίνεται. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb και η Golden Visa, το πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής σε ξένους πολίτες τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ διαμορφώνουν ένα τοπίο στο χάρτη της κτηματαγοράς.

Στα άρθρα που φιλοξενούνται στο νέο τεύχος του περιοδικού καταγράφονται οι εξελίξεις στην αγορά των ακινήτων ενώ προτείνονται λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάκαμψη της αγοράς.

Επίσης η υφυπουργός Οικονομικών, κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου αποκαλύπτει στα «Οικονομικά Χρονικά», ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα προκύψουν με την εφαρμογή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί για μια μόνο φορά αλλά θα προσφέρει συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων. Στο σύστημα αυτό εισάγονται στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (μισθωτήρια), τις συμβολαιογραφικές πράξεις (αγοραπωλησίες) και το τραπεζικό σύστημα (φυσικές εκτιμήσεις ακινήτων). Με την εφαρμογή ενός μαθηματικού τύπου (αλγόριθμου) όλα αυτά τα δεδομένα θα δώσουν τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων.


Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το συνημμένο αρχείο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο